Два шарана с портокал

Както знаете днес е Никулден. Празнуват всички, които носят името му, както и всички, които вярват в закрилата на този християнски светец.

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН!!!

             и

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!!!

За мен този празник от години е повод да преям с пържена риба, но тази година се наложи да сменя обичая и да се върна 20 години назад, когато приготвяхме шаран, напълнен с гъби, орехи и кромид-лук. В онези години много го обичах приготвен по този начин, но една година ни беше на гости вуйчо ми и един негов приятел, след като изядоха вече приготвените два шарана ми се наложи да пека още три пъти по два шарана. Тогава се вбесих и си казах: "Никога повече!"

Но то си е казано: "Никога не казвай никога"

И като всяко заричане и това го наруших.

Преди два дни проявих неразумност и критикувах супата, която майка ми беше направила на бързо и така ми се падна огромното неудоволствие да готвя АЗ.

Нали не трябва да казвам, че домакинството не ми е стихия... Другото нещо след миенето на чинии, което истински мразя е готвенето, но съм сигурна, че ще горя в ада заради чревоугодничество.

Но какво да се прави, днес сготвих два пълнени шарана с гъби, орехи и лук и овкусени с портокали стнаха просто... бе изядохме ги много бързо.

Не ги снимах, защото домашните ги нападнаха още преди да се ориентирам в обстановката, т.е. преди да намеря фотоапарата.

Но надникнах в нета и намерих нещо наподобяващо на моето, някога, любимо ядене на снимка, направена от друг.

ПРИЯТНО ПРЕКАРВАНЕ НА НИКУЛДЕН!!!