0 0 гласа

Защо двигателите с директно впръскване, не са подходящи за газово?

 

Защо двигателите с директно впръскване, не са подходящи за

газово

?



Причината е проста.

Производителите на двигатели все по-често преместват бензиновите инжектори все по-далеч от традиционната им позиция (близо до края на всмукателния колектор) и ги поставят директно в цилиндъра, който захранват. Промяната има принос в намалянето на изгорелите газове. Естествено, върховете на директните инжектори се загряват, когато са изложени на обгаряне в цилиндрите. Обикновено това не е проблем, тъй като бензинът, който минава през тях ги охлажда.

Проблемът се явява, когато двигателят се конвертира на газ и бензиновите инжектори се изключат.Охлаждащият ефект на бензина се губи и инжекторите ще прегреят в резултат. С времето върховете им ще се увредят, дори ще се стопят. Каквото и да се случи, е неизбежен отказът от работа на бензиновите инжектори (както и на бензиновата система).

Един от вариантите за решаване на проблема е да не се спират бензиновите инжектори и те да работят заедно с двигателя. Тази смес на двете горива трябва да се направи с голяма доза прецизност. Отношението бензин/газ в горивната смес е различно за всяко натоварване и обороти на двигателя. Не е възможно да се постигне тази точност с настоящите газови инжекциони. Производителите на газови уредби трябва да произведат сефтуер за всеки отделен модел двигател, което е много скъпо и отнема много време. Въпреки всичко, за щастие към днешна дата, вече има специални софтуери за повечето модели автомобили, както и цялостни газови инжекциони с т.нар течна фаза.

Ако имате автомобил с такава бензинова система и желаете да бъте конвертиран на газ, свържете се със екипа на GazServiz.net - Газови инжекциони.