ПЕТА ЮБИЛЕЙНА ПРОЛЕТНА НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ

Уважаеми колеги,

Приемете тази покана за една по-различна и интересна конференция.

Поздрави и пожелания за добри дни,
доц.д-р Р.Захариева

                          ЦЕНТЪР ЗА ОБУЧЕНИЕ, КОНСУЛТАЦИИ И ТРЕНИНГ ZS КОНСУЛТ

                                         

           Варна, ул.”Иван Драсов” 11, ет.2, GSM 0896 28 66 22, 0878 64 30 31

                                                 Е-mail: office@zsconsult.com


<v:path o:connecttype="rect" gradientshapeok="t" o:extrusionok="f">

                                      

ДРУЖЕСТВО НА ПСИХОЛОЗИТЕ В БЪЛГАРИЯ

 

 

 

организират

 

ПЕТА ЮБИЛЕЙНА ПРОЛЕТНА НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ

 

ПРОФЕСИОНАЛНАТА КОМПЕТЕНТНОСТ

НА УЧИТЕЛЯ”

 

 

                                                    21-24.03.2014 год.

гр.Варна

/СОК”Камчия” в КК„Камчия”/

 

 

ПЕТАТА ЮБИЛЕЙНА ПРОЛЕТНА НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ има за цел да бъдат събрани и представени актуални изследвания и добри практики, свързани с професионалната компетентност на учителя във всичките и компоненти и аспекти и нейното усъвършенстване:

  • специална и дидактико-методическа компетентност, свързани с научните основи на учебните дисциплини и с използването на иновативни методи, прийоми и подходи в работата в различните етапи на образование и по различните учебни дисциплини;

  • социално-комуникативна компетентност – умения за изразяване на лична позиция по различни въпроси, за работа в екип, за комуникация с другите участници в образователно-възпитателния процес, с административните ръководители и обществеността;

  • компетентност, свързана със самопознание и личностно развитие;

  • квалификации и кариерно развитие.

     

Поканват се за участие педагози, психолози, представители на държавните и общински административни институции, отговарящи за образованието и труда, на синдикатите на българските учители, на висшите училища, на неправителствени организации, ресурсни центрове, детски комплекси, медии и всички, интересуващи се от проблема.

В хода на конференцията ще бъдат представени доклади и съобщения, постери и изложби с фотоси, видеоклипове и др., като приоритет при представяне на материали от учителската колегия ще бъдат такива, ПРЕДСТАВЯЩИ ДОБРИ ПРАКТИКИ И СОБСТВЕНА ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКА РАБОТА ПО ТЕМАТА.

 

В научното ръководство на конференцията участват проф.д-р Нели Бояджиева -СУ”Св.Климент Охридски”, д-р Пламен Димитров – председател на Дружеството на психолозите в България, доц.д-р Янка Тоцева Европейски политехнически университет, доц.д-р Райна Захариева – Департамент за информация и усъвършенстване на учителите при СУ”Св.Климент Охридски”.

     

Докладите и научните съобщения ще бъдат разпределени в 2 или 3 секции според броя и съдържанието.

 В хода на конференцията ще бъдат организирани уъркшопове и тренинги в помощ на колегията:

  • Ключовото място на екипната работа в училище с водещ д-р Пламен Димитров – председател на Дружеството на психолозите в България

  • „Музиката като терапевтично средство в личния и професионален живот на учителя" с во­­дещ Райна Хинчева – асистент-преподавател в Национална Музикална Академия "Проф. Панчо Владигеров", музикотерапевт
  •  „Реч, невербална изява и харизма на учителя” с водещ Лидия Йорданова – Център за обучение, консултации и тренинг ZS Консулт

     

    Като форма за обмен на мнения, свързани с квалификацията на учителите и анализа им, ще бъде организирано „Световно кафене – Камчия 2014” на тема „Квалификацията на учителя – задължителна необходимост или необходимо задължение”. По време на събитието се планира да се осъществи Скайп връзка с представители на образователни институции от други държави за обмен на информация относно квалификационните дейности при тях.

 

Идеите в представените доклади, резултатите от изследванията, мненията и становищата, изразени по време на конференцията и добрите практики ще бъдат обобщени и финалният документ ще бъде предоставен на вниманието на всички отговорни институции и на медиите.

Всички участващи в конференцията доклади и съобщения ще бъдат публикувани в сборник. Докладът с най-голям принос по темата и този, отразяващ добра практика от най-голям интерес ще получат специалната награда „Златно зърно” и екскурзия до съседна държава.

 

Изисквания към докладите:

  1. Материалите в цялостния им обем/до 8 страници формат А5, включително литературата, графики и таблици, WORD, шрифт Times New Roman 11/само заглавието да е с главни букви, шрифт Times New Roman 12, BOLD/, размер на наборното поле 11.3 Х 16.2 см, разред 1, двустранно подравняване/Justified/, отстъп на новия ред 1,25, БЕЗ РАЗСТОЯНИЕ МЕЖДУ АБЗАЦИТЕ, без използване на цветове в диаграмите, а различен вид щрих, двете имена на автора/авторите със съответните титли, институцията, която представляват, населеното място да са изписани непосредствено след заглавието с шрифт Times New Roman 11, наклонен/Italic/, над доклада да не се поставя лого на учебното заведение или организацията, страниците да не се номерират, литературата да бъде посочена в края, а не под линия/ следва да се изпратят на организатора не по-късно от 28 февруари. Материалите, които са приготвени само за презентация и чиито автори желаят те да бъдат включени в сборника, да ги представят и във вид за печат, отговарящ на посочените условия.
  2. Всички доклади да бъдат изчистени от смислови, печатни и пунктуационни грешки.
  3. Всички материали, заявени за участие ще бъдат разгледани в 7-дневен срок от постъпването им и ще бъдат определени тези, които ще се презентират на конференцията. Материали, които не отговарят на изискванията в т.1 и т.2 или не са в съответствие с темата на конференцията няма да бъдат разглеждани и авторите им ще бъдат уведомени.  
  4. Всички доклади и съобщения следва да бъдат представени на конференцията в резюме.

Време за презентация:

– за основните доклади - до 20 минути;

  • за секционните доклади и съобщения – до 8 минути.

  1. Всеки автор представя материала си лично или чрез компетентно по темата лице. Материалите на автори, които не се явят за представянето им или не осигурят лице, което да ги представ­ля­ва, няма да бъдат отпечатани в сборника.

 

 

Такси за участие: 

  • за докладчици – до 10.03.2013 год. – 80 лв.

                                          - след 10.03.2013 год. – 90 лв.

     

  • за слушатели - до 24.02.2013 год. – 55 лв.

                                                      - след 24.02.2013 год.– 65 лв. 

     

    Таксата включва:

  • организиран транспорт Варна – КК”Камчия” – Варна на 20, 21 и 22 март;

  • осигуряване на зали и оборудване;

  • организационно обезпечаване на конференцията;

  • публикация на материала в сборника/за докладчиците/;

  • участие в уъркшоповете и тренингите;

  • 2 кафе-паузи;

  • материали.

     

    В случай, че даден доклад или презентация е разработена от няколко автори и на конференцията желаят да присъстват повече от един от тях, се заплаща една пълна такса за участие, а останалите съавтори заплащат такса като слушатели.

     

    В случай, че два или повече доклада или презентации са представени от един и същ участник, се заплаща пълна такса за участие за всеки доклад.

     

    Настаняване:

    Настаняването ще се извършва във вилното селище „Пирин”, което се намира на територията на СОК „Камчия” в стаи или студия с 2 легла.

    Пакетна цена за нощувка, закуска, обяд, вечеря: 65 лв. на човек на ден

    /В пакетната цена е включено ползването на басейн и фитнес./

    Цена за вечеря на 21.03. и обяд на 22.03.: 35 лв. на човек

     

    Сумите за таксата за конференцията и за настаняването/ако има такова/ и храненето следва да бъдат преведени по банков път като обща сума като за основание за плащането бъде посочено „такса за участие в конференция на 21-22.03.2014 год. на........................... /трите имена и представлявана организация/”.

     

         Банкова сметка: BG76PRCB92301016931118    BIC: PRCBBGSF

                                       Прокредитбанк АД

                                       ЗЕТ ЕС КОНСУЛТ ЕООД

     

    На участниците в конференцията ще бъде предложено да разгледат целия Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия” с  базите за отдих и обучение, уникалния спортен комплекс, както и Авиокосмическия център с музея на космонавтиката и космическата капсула и Планетариума.

    Такса за посещение на Авиокосмическия център: 5 лв./Ще се заплаща на място./

     

     

    ОБМЯНА НА ОПИТ В ИСТАНБУЛ

     

    В рамките на конференцията, на 23 и 24.03 се организира обмяна на опит в Истанбул, където ще се проведе среща с представители на районен инспекторат по образованието и ръководството и колеги от общообразователно училище. Програмата за пътуването се предоставя отделно.

     

    На всички, които ще отпътуват от Варна на 25.03 след посещението в Истанбул по желание ще бъде осигурен хотел в центъра на Варна на цена 23 лв. за нощувка в стая с 2 легла. 

     

    Транспортът, нощувката и културната програма в Истанбул се организират от лицензирания туроператор „АЛМА-СВ” – Варна/лиценз № 1467/

     

    Сумата за таксата за участие в обмяната на опит следва да бъде заплатена по банков път като за основание за плащането бъде посочено „такса за участие в обмяна на опит на 23 и 24.03.2014 год. на........................... /трите имена и представлявана организация/”.

     

         Банкова сметка: BG76PRCB92301016931118    BIC: PRCBBGSF

                                       Прокредитбанк АД

                                       ЗЕТ ЕС КОНСУЛТ ЕООД

     

     

    Заявки за участие/по образец/ се изпращат на е-mail aдреса на Центъра – office@zsconsult.com.

    След потвърдителен е-mail от организатора се заплащат съответните такси за участие в конференцията, както и тези за участие в обмяната на опит/ако участникът желае да се присъедини към мероприятието/. Заплащането се извършва само по банков път.

        

          Допълнителна информация може да бъде получена на GSM 0879 64 30 31 и 0896 28 66 22.

         

         Съобщения от оперативен характер относно организацията на конференцията ще се публикуват регулярно във Facebook страницата на Центъра за обучение, консултации и тренинг ZS Консулт. 

     

     

     

     

     

         Лидия Йорданова

         Управител

     

     

 

ПРОГРАМА

НА 2-ДНЕВНОТО ПОСЕЩЕНИЕ НА ИСТАНБУЛ ЗА ОБМЯНА НА ОПИТ

И С КУЛТУРНА ПРОГРАМА

                                

                                               

22 март/събота/: Тръгване в 21.00 часа от ул.”Антим І” (улицата  в ляво от Архео­ло­ги­чес­­кия музей). Пътува се през ГКПП – Малко Търново.

23 март/неделя/: Пристигане рано сутринта. Настаня­ване в 13.00 часа в хотел кате­го­рия 3 звезди /по възможност настаняване при пристигането/. В 9.00 часа – об­зор­на па­­норамна оби­кол­­ка на града с мес­тен ав­то­бус и екс­курзовод. Про­г­рамата включ­­­­ва: по­се­щение на пло­­щад Сул­тан­ахмет – Си­ня­­та джамия /с вли­за­не/, Хи­по­дру­­ма, Топкапъ, Ар­ката на Кон­­стан­тин, Змий­ска­та ко­ло­­на, Еги­пет­­ския обелиск, фон­­тана на Вил­хелм II, църк­­вата “Св. Со­­фия”, ми­на­ва­не покрай Дол­мабахче Са­рай, по въ­же­ния мост над Босфора пре­ми­­наване в Азиатската част, по­край Те­ле­ви­зион­на­­та кула до мест­ността “Чам­лъ­джа”­/”Се­­дем­те те­пета”/, връ­­щане в Ев­ро­пей­ската част до за­ли­ва “Зла­тен рог”, покрай бъл­­гар­­­ска­та църква “Св. Сте­фан”, посещение на Все­лен­ска­та пат­риа­р­шия и църквата „Св.Георги”. Връщане око­ло 13.00 ча­са. Сво­­бод­но време. В 15.00 часа -  пешеходна раз­­ход­ка за посещение на църквата-му­зей „Св. Со­фия” и Византийското во­до­хра­ни­ли­ще. В 17.00 часа – потегляне с ав­то­бус за пристанището за вечерна раз­ходка с ко­­­раб по Бос­фо­­ра до моста в най-­тяс­на­та му част, къ­­дето Мра­мор­­­­но море се свър­з­ва с Черно море. В 19.30 часа - ве­че­ря. Но­­щув­ка.

  24 март/понеделник/: В 8.00 ч. - закуска. В 10.00 ч. – освобождаване на хотела и по­тег­­­­­­­ля­не с автобуса за среща с учители и училищното ръководство на об­щооб­ра­зо­ва­телно учи­ли­ще в Истанбул и представители на районен инспекторат по об­ра­зо­ва­ние­то. В 13.00 ча­са – по­тег­ляне за втория по големина подводен аквариум в Евро­па, шопинг в Мол „Форум Ис­танбул”. В 16.00 ч. – потегляне за Бъл­гария. Прис­­­ти­гане в гр.Варна около 23.00 часа. Ав­­­то­бу­сът спи­ра на ул. “Антим I”.

 

Цена: 150 лв. – настаняване в хотел Yaztur - 3*

 

В цената са включени:

  1. Транспорт с лицензиран автобус /DVD, климатик/;

  2. Нощувки – 1, закуски - 1;

  3. Медицинска застраховка с покритие 5000 EUR ;

  4.  Mагистрални такси.

    В цената не са включени:

  5. Панорамната автобусна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод - 15 EUR/транспорт, екскурзовод/;

  6. Екскурзията с кораб по Босфора – 20 EUR/ транспорт до пристанището, такса за кораба, екскурзовод/

  7. Посещението на църквата-музей „Св. София” – 25EUR/вход, екскурзовод/;

  8. Византийското водохранилище – 10 EUR/вход, екскурзовод/;

    При посещение на двата обекта/Църквата-музей „Св.София” и Византийското водохранилище/ –

    комплексна цена 30 EUR

  9. Аквариума – 30 TL/транспорт, вход/;

  10. Вечеря на блок-маса в панорамния ресторант на хотел Yaztur – 8 EUR.

Необходими документи:

  1. Редовен задграничен паспорт;

  2. Нотариално заверена декларация от родителите при пътуване на деца до 18 годишна възраст.