Една покана, която си заслужава да бъде уважена!

Уважаеми Галя Трифонова, Шели и всички пишещи в Блог "Предучилищна общност" колеги,

За мен е удоволствие между двата празника, 24 май на учителя, и 1 юни на детето, и в юбилейната 130-годишнина на общественото предучилищно възпитание в България да Ви поканя заедно да изразим своето уважение към професионалния път и благодарност към творческото наследство на предучилищните педагози и УЧИТЕЛИ г-ца Пенка Касабова и доц. д-р Димитър Кръстев Димитров – Мастера.

Пред педагогическата общност ще бъдат представени изданията „Био-библиография на Пенка Милева Касабова” и „Обогатяващото педагогическо взаимодействие в предучилищна възраст” (София, издателство „Изкуства”, 2012).

Био-библиографията включва материали от и за Пенка Касабова, оценки и отзиви от наследниците и последователите на нейните идеи. До неуморно търсещите мисъл и дух и безрезервно любящото сърце на г-ца Касабова ще се докоснем във видеоинтервютата с нея и за нея.

„Обогатяващото педагогическо взаимодействие в предучилищна възраст” предлага на вниманието Ви едно дългогодишно и изключително ценно научно изследване на предучилищната възраст от доц. д-р Димитър Кр. Димитров – Мастера Като научен редактор, колега и приятел за мен беше академично предизвикателство и морално задължение то да стигне до педагогическата общност. Кратък видеоматериал ще представи признателно съхранени спомени за Мастера.

Издателският екип ще се радва да уважите с присъствието си творческата среща на 30 май, сряда, от 16,00 ч. в зала 1 на СУ.

Моля, отворете прикачения файл.

 

С уважение,

доц. д-р Райна Захариева