Петиция за проблемите на децата с увреждания и техните семейства

Не зная как е с вас, но мен темата за проблемите на децата с увреждания и техните семейства дълбоко ме вълнува. От 14 години винаги имам в групата, в която работя поне по едно дете със СОП. Тази година са 3. На нас с колежката ни е трудно, но съзнаваме, че ако не сме ние и такива като нас, няма кой реално да помогне на тези деца и техните семейства. Да облекчи живота им, да помогне в отглеждането и развитието на децата и да даде надежда и подкрепа на родителите. Звучи високопарно, но ние действително мислим така. Въпреки, че не получаваме допълнително вънаграждение, нито пък групата ни е формирана на минимум деца, както е според закона. Тези деца са важни за нас и за здравите деца в групата. Те са нашите учители по човечност, търпение и толерантност. Да знаете колко се радваме на всеки техен успех и как се любуваме на поривите на приятелство между здравите и болните деца!

Използваме всяка възможност да направим нещо реално за тях. Ето сега до нас достигна една петиция, написана от родителите на деца с увреждания. Предлагаме я на вниманието ви. Моля, прочетете я и сложене подписа си под нея!

Peticiata:

http://www.bgpetition.com/roditeli-na-deca-s-uvregdania-ot-ciala-Balgaria/index.html

Tazi peticia, kakto i vsi4ki ostanali pisma, koito sme pisali, shte bade vnesena do vsi4ki izbroeni institucii, sled kato saberem dostaty4no podpisi. Sled izvestno vreme, ako ne posledva otgovor, dialog ili rezultat, shte izpratim peticiata oficialno, po poshtata, do EP. Viarvame, 4e tia shte bade dopusnata za razglevdane, taka kakto dopusnhaha i ve4e zapo4na oficialnoto prou4vane na problemite, povdignati v individualnite peticii, koito izpratihme do tiah. Shte se obarnem za sydeistvie i kam Mental Disability Advocacy Center, koito zaedno s BHK, zavedoha delo sreshtu Balgaria i go spe4eliha.



 

Podkrepete ni, podpishete i prepratete tozi meil !



 

S uvajenie,

Roditeli na deca s uvrevdania ot ciala Balgaria i tehni priateli