Още една философска закуска!

Мили колеги,
честита нова учебна година! Пожелавам ви спорни и спокойни часове с будни деца, в които всеки ден да виждате смисъла от работата си.

С радост искам да ви съобщя, че третата поред философска закуска вече излезе. Тя е със заглавие "Диктатура и демокрация" и попълва една огромна празнина в нашата програма - дава повод на децата да поговорят как е по-справедливо да се вземат решения.
Хубавото на книгата е, че тя тръгва от ежедневни ситуации в детския свят - с неговите малки командаджии и "подчинени" ("ставай оттук, аз ще седя с Лили, ти върви да седнеш с Катето; никой да не бъде приятел с Мила, докато..."), с въпросите, които си задават децата, и с искрения им стремеж към справедливост - за да им обясни по един жив и разбираем начин логиката в света на големите.
Която ние, големите, често изпускаме.
Може би защото сме забравили да задаваме прости въпроси?

Тъй като искаме книгата да достигне до повече деца, предлагаме специално намаление от 40% за учители (пишете ми на tochitza@gmail.com). Освен това имаме удоволствието да Ви поканим на философска закуска в детския отдел на Столична библиотека тази събота от 11 ч. Ще има кифлички с канела! Заповядайте!