Бате пък да знаш де пикаят хангличаните...

Здрасти Бате! Най-сетне ти пиша и за Манчестъра дето толкова искаше. Утре кат идеш на работа да си го прочетеш, та да не хабиш нет в къщи :) Та Манчестъра е големо село и има много хора. Местните гледат да живеят по селата наоколо, та да не се бъркат много с паплачта кат нас. Кат влизаш в града почват да са изреждат квартали с едни черни хора, после с едни малко по-светли хора дет жените им са опаковани до очите, после с едни пак тъмни дет са с тюрбани и едни с жълти хора. Има и квартали с едни такива светли хора, дето говорят на полски, руски и т.н. Тука ние живеем до едно модерно мястои махалата ни са вика Салфорд, ама тия и викат Солфорд и в блока ни е демокрация. Редуваме се англичани, поляци, англичани, турци, англичани, пакистанци, българи, пакистанци, чернички хора, англичани и тъй нататък.
Центъра мноо ми харесва, ама е мрачничък и трамвая ходи на места по въздуха. Ама не е хубав кат софийския тоя трамай, идва навреме, бърз е и не трака, тва му разваля романтиката. Иначе е почти безплатен кат в Софията щото билетите си ги купуваш от аФтомат и младите инглиши хич не обичат да си купуват. Най-изпълнителни са младите китайци и кат запецнат на аФтомата, трамвая минал и заминал.

трамвай

В центъра стърчи само един истински стъргач, викат, че щели още да строят. Тва е хубаво, да има ко да бачкаме българите. Мноо съм изненадан ама ние тука сме от най-добрите дюлгери, Хангличаните ноу ги мързи идват към 10 и си тръгват към 3, а блоковете и училищата протичат и мухлясват още преди да са издадени.
 Хилтън

Има и мноо хубави кръчми, само дето няма чалга и ядене вътре. Както казва един мой приятел хангличанин дето обича България: Взимат ти парите преди да си поръчал и гледат да та изгонят таман кат ти стане хубавко. Повечето кръчми са традиционни, пише например: "Създанено през 1898", а кат влезеш виждаш. че горе долу от тогава не е метено.

Кръчма

Ама к'ва бира имат, не е истина. Повече от 5 не мога да опитам, щот омеквам пък и не е ефтино. Една бира върви от 2 до 3 пандура. Има бира с къвто си щеш аромат има една дето даже мирише на дюлгерските ми чорапи и е тъмна, ама и забравих името.

Истинската бира

Има и много концерти и клубове, направо да се побъркаш. Ама няма чалга, на теб няма да ти хареса. Тия бачкат цяла седмица и в петък и събота направо се разцепват, кат ония Битълсите дето са от Ливърпул, дето ся бачкаме. Започват още от сутринта и навсякъде мирише на запалена трева. Цяла нощ улиците са претъпкани с пияни хора, дето се побъхтават кат на събора в Село. Бакшишите нощем са само пакистанци и искат 30 пандура до нас, дето иначе е към 6.

Бате, тва дето най ша ти хареса са намира на площада Пикадили Гардънс. Тупнали са едни писуари таман на най-голямата спирка дет спират сички трамвай и автобуси. Сигурно затва тъй са го кръстили площада :) Само за любящи бирата хора. Не съм видял през деня, някой да се облегчава там, ама мирише, така че явно се използва.

Писуар

Айде Бате, чао! Другия път щи пиша за пътуването до тука..

P.S.  Нещо не мога да качвам снимки нито във фотогалерията. Нито през бутона.