ЗА ДЕЦАТА НИ!!!

Пиша тези редове с много болка и тъга, защото не знам да има нормален човек, който да не се вълнува от поредното убийство на млад човек в България и то в студентски град.Поводът е много неприятен , но за жалост, явно у нас трябва нещо лошо да случи, за да се сетим , че има проблем.

Сега пак се започна ,че младите хора няма къде да спортуват, нямат ангажираност и т.н.Отговорът сигурно ще бъде , че вече са отворени проектите по програма "Развитие на човешките на ресурси" и може да се кандидаства.Ясно е , че там извънкласната дейност е застъпена в широк спектър.Всичко това обаче звучи добре ,описано само  по документи, в действителност нещата не са толкова розови.За тези, които  са писали такива проекти, е ясно за какво говоря.Мисля си, като един обикновен учител и родител ,че е крайно време грижата за децата ни  да стане ангажимент на обществото.

Макар, че звучи много общо! Но като че ли е добре, по региони, да се срещнем с представящите ни в парламента ,народни представители и да внесем предложение до Комисията по Образование ,към народното събрание, с цел формулиране на ясни и точни правила  за работа с децата във всяка една област.Не е нужно да откриваме топлата вода, а просто да изискваме възраждане на някои позабравени правила и начини за робата с младите хора.

Като че ли свикнахме с понятието корупция, но аз си мисля, че  то е крайно недопустимо, когато говорим  за специалисти, работещи с и за младите хора.Крайно време е  да се намери механизъм, чрез които само онези, които имат нужната квалификация и готовност  най-вече, да са част  от работата с децата на България.Докато не е станало съвсем късно и отчавайщо положението.

Аз лично ще направя опит да осъществя такава среща с представителя за моя регион!!!Може пък и да не остане глас в пустиня, въпреки  предстоящите избори!!!