0 0 гласа

Зеленчукорезачки с какви функции съществуват на пазара?

 

За да подготвим тази статия посетихме онлайн магазина на MixHoReCa.com, където разгледахме видовете зеленчукорезачки, които се предлагат. Това е фирма, която специализира в предлагането на професионално кухненско оборудване, за това можем да кажем, че уредите в тяхното портфолио са подходящи за голямо количество хранителни продукти.

Това важи и за зеленчукорезачки. На пазара както и в онлайн магазина на MixHoReCa.com ще намерите разнообразни видове зеленчукорезачки, които предлагат различни функционалности.

От ръчни до електрически модели, кухненските роботи с различни приставки и специализирани спираловидни резачки за обработка на зеленчуци се превръщат в неизменни помощници за подобряване на уменията в приготвянето на храна на всеки домакин или готвач на ресторант. Нека разгледаме някои от основните модели зеленчукорезачки според начина на използване и тяхната функционалност.

Ръчни зеленчукорезачки

Това са най-основните модели зеленчукорезачки, които се управляват ръчно. С тях не могат да се обработят голямо количество зеленчуци, за това не са подходящи за използване в професионални кухни на ресторанти и заведения за хранене. По-скоро намират приложение в домакинствата.

Тези уреди са снабдени с с острие, с което се режат зеленчуци и плодове чрез въртене на ръкохватката. Лесни са за използване, но функционалностите им са ограничени поради това, че се използват чрез ръчна сила.

Електрически зеленчукорезачки

Както става ясно от наименованието тези модели зеленчукорезачки се захранват с електрическа енергия. Те са снабдени със със специални дискове или остриета, които режат зеленчуци и плодове с висока скорост и ефективност.

Електрически зеленчукорезачки предлагат по-голяма гама от функционалности. В това число влиза избора на формата на нарязване или големината на парчетата. С този вид зеленчукорезачки може да се обработва голямо количество зеленчуци за кратко време. Това го прави подходящи за използване като част от готварското  оборудване на заведения за хранене.

Мултифункционални зеленчукорезачки

Това са съвременни модели зеленчукорезачки, с които професионалните кухни на луксозните ресторанти са снабдени. Тези уреди често се наричат кухненски роботи, защото са снабдени с множество приставки и функции. Освен рязане, те могат да изпълняват и други задачи като настъргване, нарязване на филии, смилане на зърнени храни и други.

Това ги прави изключително мултифункционални, а използването им улеснява приготвянето на ястия със зеленчуци, салати и дори зеленчукови напитки. Мултифункционалните зеленчукорезачки са предпочитани от много професионални готвачи като част от оборудването на тяхната кухня.

Спираловидни зеленчукорезачки

Тези уреди имат специална функция и се използват за рязането на зеленчуци в спираловидна форма. Най-често с тях се обработват моркови, тиквички, краставици и други зеленчуци с подобна форма. Те са чудесен начин да създадете здравословни и привлекателни салати или украси за ястия.