0 0 гласа

Коя е най-добрата вишка, която можете да наемете

 

Търсите да наемете вишка под наем? Не сте сигурни кой вид ще ви служи най-добре? Има нужда от нещо подвижно, което да не губи време в стабилизация при нужда от преместване? Тогава този текст със съвети за най-функционалните вишки и техните специфики ще е точно за вас.

Ето как да определите, кой вид вишка ще ви е най-полезен

Това, което е най-важно при наемането на вишки под наем, е да определите каква височина и размер платформа са ви необходими. Друг важен момент е нуждата от мобилност – ако ви е нужна само на едно място и не предвиждате необходимост от местене, то статична вишка тип паяк е може би най-добрият избор за вас.

Но ако вашата дейност изисква често местене, е добре да изберете модел, които е способен да се движи сам. Важно е и да направите добър оглед на обекта и да вземете предвид опасности, козирки, пешеходци, стъклени конструкции и неща, които изискват маневри.

При наличието на колони, и други конструкции, е добре да потърсите вишка, която е способна да заобиколи тези препятствия. Ножичните вишки, макар с най-голямата платформа, са зависими изцяло от позицията на тяхната платформа и не са способни да се „протягат” отвъд стъпката на тяхната основа, дори тези с разтегаеми кошове имат едва 0,5 метра разтежение.

Най- полезните видове вишки

Това дали една вишка е полезна зависи много от потребностите и особеностите на проекта. Ако става дума за вътрешно потребление като складове, магазини, хотели и други затворени пространства, то малките електрически ножични вишки предоставят най-добрата алтернатива.

Ако пък имате нужда от вишка с голям диапазон на движение, височина и способност за разтягане, тогава най-вероятно ще имате нужда от вишка като артикулиращата или телескопичната.

Самозадвижваща вишка се вишка е всеки тъп вишка, която може да се движи самостоятелно и няма нужда от транспорт. Това най-често са вишки прикачени към камион, разполагат с кош за двама души и мога да се стабилизират сами – има различни класове вишки, като могат да достигат до 40 метра, но това са съвсем индустриални размери, които рядко се срещат в града.

Артикулиращата вишка, е може би най-гъвкавият и приложим вид вишка, която комбинира ножичното и самозадвижващото се движение, което търсите при другите класове. Този вид има способността да се движи сам дори при разпънато положение, което спестява огромно количество време и нужда от стабилизация – може да се оперира от земята или в коша.

Предимствата на артикулиращата се вишка

Огромното предимство на този вид вишка, е че дори при пълен опън, е способна да се движи. Това ви позволява внимателно да приближите коша до фасада, дърво или друг важен обект, без да се налага да слизате, премествате и стабилизирате отново.

Ако се окаже, че не ви достига малко, сте способни да преместите вишката до точката на комфорт, с педал и отделен джойстик за подаване на газ и завъртане на гумите. Тези модели са предимно дизелови или с двигатели на нафта, доста са шумни но изключително ефикасни.

Особеността при тези модели, е че имат доста ограничен капацитет за товароносимост поради липсата на активна стабилизация, каквато има налична при платформените вишки или самозадвижващите се. Има ножично движение, което може да ви служи за гладко движение във вертикала, изключително полезно дори при пълно разпъване на телескопа, стрелата или рамото.

Къде можете да намерите най-полезните вишки

Ако търсите ефикасен модел, такъв, които да ви свърши възможно най-много работа, без да губите време, то най-вероятно можете да го намерите на Zoom-Clean.eu. Професионална фирма за почистване и даване на вишки под наем, те са доверен източник на висококачествено обслужване, с повече от 15 години опит в сферата и разнообразен автопарк.

Изберете качество, сигурност и обслужване на добра цена, без компромис с вашата безопасност или функционалност на вашата вишка.