0 0 гласа

Сандвич панелите - кога, къде и защо се използват

 

Все по-голяма популярност добиват през последните години така наречените сандвич панели. Атрактивната себестойност и лесното боравене с тях го прави изключително привлекателни в различните видове строителство, както можете да видите на MetalWorks.bg.

Напоследък много предприемачи ги избират за изграждането на свои обекти на места, където имат терен и разрешително за строеж, но няма изграден обект, какъвто пример са и индустриалните центрове около големите градове в България и извън нея.

За оптимално бързо строителство

Сред останалите си предимства, сандвич панелите се отличават и с това, че позволяват да се постигне много голяма скорост при изграждането на сгради. Те се използват много често за строителство на складови помещения, производствени халета, хипермаркети и много други.

Използват се при изключително лесен и елементарен принцип на монтаж на панелите, който изисква единствено наличието на стабилна (най-често метална) конструкция, върху която да бъдат наслагани до постигането на желания резултат.

Изключително добри топлоизолационни свойства

Сандвич панелите се изграждат по специална технология, която предполага здравина и отлични топло и хидроизолационни свойства. За да бъде всичко това изцяло функционално, здраво и надеждно обаче, вие трябва да помислите за това да бъдат термо панелите монтирани правилно.

Сандвич панелите задължително трябва да се инсталират само и единствено от специалисти, тъй като преди монтаж са по-податливи на повреди, което може да наруши качеството на крайната завършена конструкция.

Тайната на тяхната ефикасност като строителен елемент е в простотата. Обикновено между два тънки метални слоя се съдържа пълнеж от изолационен материал, който ще запазва вътрешната температура в помещението.

Това е изключително енергоспестяващо, а един такъв фактор по никакъв начин не бива да се подценява, особено предвид това, че площта на сградите, които се покриват с подобни конструкции обикновено е по-голяма.

Функционални, но и естетични

Разбира се, не бива да се пренебрегва и добрия външен вид. Макар и да се използват в изграждането предимно на стопански обекти, тези конструкции се създават така, че техният външен вид да създава един качествен, естетичен и спретнат вид на завършената конструкция.

Макар разнообразието в това отношение да не е безкрайно, вие все пак можете да избирате измежду достатъчно широка гама от предложения, които да допълнят успешно вашия първоначален архитектурен замисъл.