0 0 гласа

Рент а кар услугите в България – какво да знаем

 

Налага ви се да пътувате до друг град по служебни причини, но нямате служебен автомобил, а личният ви в момента е в бокса? Ако искате да сте независими и да сте сигурни, че ще стигнете навреме, държейки контрола в свои ръце, по-добре е да не разчитате на обществения транспорт. Да, рент а кар е вашето решение и то не само в този случай, а при всички други обстоятелства, в които ви трябва удобен транспорт, а нямате възможност да ползвате личен автомобил.

Досега не ви се е налагало да ползвате такива услуги? Ето най-важната информация, с която трябва да се запознаете предварително.

Важни рент а кар правила, с които да се запознаете

На първо място, за да можете въобще да шофирате наета кола, е необходимо да сте навършили 21-годишна възраст, но да не сте на възраст над 70 г.

Това е традиционно изискване за рент а кар услугите в цял свят и повечето фирми в България също го прилагат. Все пак тук ви се предоставя ползването на возило, което е с висока имуществена стойност и е уместно търговците да имат подобни изисквания, които да им донесат повече сигурност. Някои фирми в България пък имат друг подход – предлагат по-висока такса за шофьори, които са под 21 г.

При наемане на автомобил винаги се заплаща депозит – сума, която да послужи като гаранция, че при евентуални щети по возилото, имуществената вреда ще бъде компенсирана, информират професионалистите от SofiaRentACar.bg

Обичайно резервирането на автомобил под наем е възможно да се случи само с банкова карта – дебитна или кредитна. В този случай депозитът се тегли и връща от и към тази сметка, което е улеснение и за двете страни.

Информирайте се предварително за конкретните изисквания на фирмата относно шофьорската книжка на лицето, което ще управлява автомобила. Имайте предвид, че някои фирми изискват документът да е валиден за поне 12 месеца напред, а в определени случаи може да се изиска и валидност за 24 месеца.

Конкретни политики на rent a car фирмата, за които да следите

Един от най-важните аспекти тук е да проверите какво се включва в конкретика в обявената цена за наемане на колата. Информирайте се най-вече дали в нея влизат застраховките автокаско и гражданска отговорност на автомобилистите и пътната такса. В цената на SofiaRentACar.bg влиза освен двете застраховки и пътната такса още и обслужване от пътна помощ.

Някои фирми за отдаване на коли под наем в страната изискват резервацията на автомобила да се прави само от лицето, което ще го управлява. Затова ако искате да наемете автомобил за другиго е добре предварително да разберете дали в конкретната фирма има такава възможност.