0 0 гласа

Кога трябва да използваме продукти за слънцезащита

 

Продуктите за слънцезащита трябва да бъдат част от нашето ежедневие не само през летните месеци, а през цялата година. С идването на летния сезон, обаче, положението става още по-сериозно, тъй като дори отиването до кварталния супермаркет може да причини  изгаряния.

Незащителната кожа може да бъде изложена на повишен риск под влияние на опасните UV лъчи през цялата година, като това вредно лъчение може да увреди кожата ни дори и през зимния сезон. Ето защо поставянето на крем е винаги добра идея.

Какви продукти да предпочитаме

Изборът на слънцезащитен фактор се определя от два основни показателя, а именно това колко е светла вашата кожа и времето от годината, през което ще го използвате. Хората с по-светла кожа трябва винаги да залагат на по-висок фактор, като през зимния сезон могат леко да снижат числото.

Хората с по-тъмна кожа се нуждаят от умерена слънцезащита през лятото и по-лек фактор през зимните месеци. Разбира се, от значение може да бъде и това дали смятате да излезете до някое сенчесто кафене в парка или смятате да лежите на плажа цяла сутрин.

По отношение на марките е хубаво да заложите на утвърдените производители, които влагат повече средства в научни изследвания. Препоръчително е да се консултирате в специализиран козметичен магазин или най-добре в аптека за това кое би било най-подходящо за вашия тип кожа.

От къде да си купим качествена козметика

Хубаво е да си изградим навика да купуваме козметика предимно от аптеките, особено когато става дума за нещо толкова важно като продуктите за слънцезащита. Там по традиция се предлагат само отбрани марки на световни производители.

Качеството на всички продукти е гарантирано и всеки един артикул може да бъде проследен лесно до самите произвдители. При продуктите за слънцезащита трябва да сме много внимателни и да проявим особено внимание.

В София има много места, където можете да намерите козметика от най-висок клас и едно от тях е аптека Медея, където се работи единствено със световни марки. Ако искате да пазарувате онлайн за по-голямо удобство, на страницата на AptekaMedea.bg можете да разгледате цялото разнообразие от предложения, а също така и да се запознаете с всички промоционални предложения.