0 0 гласа

Подаръци и сувенири Фън-шуй: Какво символизират и какво да изберем

 

Фън-шуй е древна китайска практика, която се занимава с изкуството на постигане на организация и хармония в пространството чрез правилно разполагане на предметите, които ни заобикалят.

Според нея, начинът, по който организираме света около себе си, оказва влияние и върху нашите мисловни процеси, както и върху усещането ни за вътрешен мир и спокойствие.

Подаръци и сувенири Фън-шуй: Добра идея ли са

Подаряването на предмети, които съответстват на принципите на Фън-шуй, не само е подходящо, но и дори е страхотна идея, която предава позитивно послание на човека срещу вас.

Подобно решение подчертава вниманието към детайлите и добрия вкус, но също така и предоставя възможност за постигане на една по-приятна среда за работа и живот, чрез положителната енергия която ще се пренесе в дома или офиса на получателя.

От заздравяване на енергийни потоци до постигане на равновесие и благополучие, подаръците в стил Фън-шуй създават пространство, пълно с положително влияние и душевен комфорт (можете да откриете чудесни идеи на Dara.bg).

Елементите на Фън-шуй

Във Фън-шуй има много и най-различни елементи, за които се казва, че могат да хармонизират дома и работното място. Въпреки това, някои от тях са особено популярни и намират наистина много широко приложение.

Елементите с най-голяма популярност са дървото на щастието, кучето, костенурката и така нареченото сандъче на щастието, макар че има и доста други, които могат да представляват интерес за вас.

Тези елементи се използват много често във Фън-шуй за привличане на благополучие и положителна енергия.

Дърво на щастието

Дървото на щастието представлява символ на растеж, здраве и успех. Поставянето му в дома се свързва с привличане на позитивна енергия и напредък в живота;

Кучетата

Сувенирите и подаръци с образа на най-добрия приятел на човека са много популярни във Фън-шуй. Кучетата се считат за представители на верност и защита. Фигурките или изображенията на кучета в дома се използват, за да привлекат добри междуличностни отношения и за да предпазят от негативни влияния;

Костенурки

Костенурките са доста популярен избор за подарък или сувенир за онези, които търсят нещо в стил Фън-шуй. Те символизират дълголетие, стабилност и устойчивост. Костенурките във Фън-шуй се използват за да привлекат дълъг и благополучен живот.

Сандъчета на щастието

Сандъчетата на щастието представляват традиционен символ за изобилие и щастие. Употребяват се за привличане на изобилие, положителна енергия и на благоприятни възможности в живота.

Разбира се, съчетаването и поставянето на всеки един от тези символи трябва да се прави в съответствие с основните принципи на организиране на пространството на Фън-шуй.