0 0 гласа

Наемане на кола на добра цена - ето какво да направите

 


По правило, наемането на автомобил се счита за скъпа услуга, която много хора се притесняват да използват. Въпреки това, подобно нещо важи само ако не знаете тънкостите, които има в тази сфера.

Ако сами си наложите правила и спазвате някои ограничения, тогава ще можете да се възползвате от страхотни цени и да останете много доволни (вижте на Sofia Rent a A Car.bg).

А да не говорим, че пътуването ви ще се пренесе на едно съвсем различно ниво, особено по отношение на комфорта и скоростта, с която ще можете да стигате от място до място.

Кога да наемете колата и каква да бъде тя

Обикновено, най-ниските цени за наемане на автомобил се предлагат за през уикендите. Причината за това е, че тогава напливът на хора към София е доста по-малък и съответно автопаркът на фирмите е пълен.

След като сте определили дни, в които можете да разчитате на сериозни намаления, тогава идва наред и още един важен детайл - каква кола да изберете.

Това е от голямо значение, защото луксозните и големи коли са обикновено много по-скъпи. И обратно - дребните малогабаритни коли могат да се наемат на много по-добра цена.

Тук има и още един момент - ако заложите на електромобил, тогава ще можете да се възползвате от някои специфични облаги, като например да паркирате по-лесно и при преференциални условия в центъра например.

По-добри опции за хотели

Наетият автомобил ви дава възможност да се настаните в някой по-отдалечен от центъра бизнес хотел. Обикновено те са доста луксозни, но заради по-отдалеченото място можете да се възползвате от цени, които са два и повече пъти по-ниски.

Освен това, този тип хотели предлагат и по-добри възможности за паркиране. Това означава, че можете лесно да се качите на колата и да стигнете до всяко място.

Избягвайте летището

При наемане на автомобил, ако цената е важна за вас, по-добре избягвайте летището, тъй като там можете да останете доста неприятно изненадани от високите цени.

Имайте предвид, че компаниите често пъти трябва да плащат допълнителни данъци или такси за това, че се базират на летището, ето защо това важи не само за България, но и за почти всяка друга страна, за която се сетите.