0 0 гласа

Безопасни ли са конвекторите за детска стая

 

Детските стаи, както всяка друга част от дома, имат нужда от отопляване, особено през зимата. За много родители, един от най-важните въпроси е това, как да се отопли стаята, без да се поставя дете пред опасност от изгаряне или опарване – могат ли конвекторите да бъдат добра алтернатива.

Заслужава ли си конвектор за детска стая

Един от най-важните въпроси по темата за отопляване на детска стая е безопасността на детето. Тъй като те са любопитни и все още не са изградили уважение към опасните места като огън, печки и други подобни, те могат да станат жертва на своето любопитство, особено ако печката е на земята.

Истината зад конветорите в детската стая

Основната разлика между конвекторните печки и другите начини на отопляване на стая, е че конвекторът е много добър в отопляването. Той разчита на естественото движение на топлия и студен въздух, за да циркулира въздушната маса в стаята и да затопли помещението – няма нужда от вентилатор или перка, за да работи.

Това го прави изключително тих, като по никакъв начин без безпокой детето, като пак запазва важната функция на затопляне. Огромното предимство на липсата на вентилатор, е и, че не изсушава въздуха, как е при обикновените подови духалки или климатиците – това добавя комфорт в помещението.

Проблема с тях, е че те са на пода и могат да се нагорещят доста, за това е нужно да бъдат обезопасени и да стоят далече от любопитните ръце на детето.

Как да ги направим по-безопасни

Един от начините да се направят подобни печки по-безопасни, е ако се монтират на стената. Това спестява пространство на земята, предотвратява бутане и намалява вероятността детето да пипне печката.

Друг начин да се обезопаси печката, е ако просто образовате детето за опасностите от печката, което и ви позволява да изградите усещането на контрол от ваша страна. Често срещан способн за обезопасяване на печки, е чрез слагането им зад решетка, която не може да бъде стигната, има модели, които идват с решетки, които не се нагряват.

Те са значително по обемисти, но пък са и безопасни, има варианти за стена и такива за под. Тези за под могат да се местят и идват с широки, стабилизиращи крака, за да се предотврати преобръщането при бутане, позволяват ви да отоплявате различни зони.

Тези за стена се вграждат към електро преносната мрежа и също имат решетка против изгаряне, много по-сигурни са, но пък не могат да се местят.

Ако искате да създадете комфорт и уют в дома и в стаята на вашето дете, то тогава Klimatici.bg е правилното място за вашата покупка. Те разполагат с голям диапазон от артикули в различни енергийни класове, като идват на вече намалена цена – възползвайте се още днес.