0 0 гласа

Може ли колата под наем да замени личния автомобил

 


Решението да разполагате с личен автомобил е удобство, но води и до огромни разходи. Преди да помислите за покупка на кола трябва добре да калкулирате всички харчове, които това води след себе си.

Без да сме напълно изчерпателни, сред основните са данъци, такси, винетки, застраховки, гориво, ремонти и поддръжка на колата и какво ли още не, за което дори няма да сте се сещали преди това.

Лесно може да се окаже, че в някои месеци цялата ви работна заплата, колкото и атрактивна да е тя, може да бъде погълната просто ей така - за нещо, без което човек може, при това без много усилия.

Колата под наем може да спести доста грижи

Колата под наем е решение с много предимства. Тя е ваша само тогава, когато наистина се нуждаете от нея. Няма да мислите къде я паркирате, да не би някой да се удари в нея, да не се развали и други подобни.

Ще разполагате с нея само ако ви е необходим автомобил за конкретен случай, например за да посетите роднини в провинцията, да отидете до Черноморието, на планина или за нещо друго.

Тогава просто ще наемете подходящата кола за съответния повод и след като си свършите работата, ще я върнете на фирмата за коли под наем на добри цени в София СпидиКарс.

За кого наемането на автомобил не е вариант

Има, все пак, хора, за които липсата на автомобил не е вариант и няма как да се компенсира с рент а кар, без да доведе до значителни смущения в качеството на живот на домакинството.

  • Живеещи във вилни зони

Хората живеещи във вилни зони, които остават встрани от удобствата на столицата, би трябвало непременно да разполагат със собствен автомобил. Без такъв, за тях ще е изключително трудно и времеемко да стигнат до града.

  • Работещи в труднодостъпни райони

Тук са много от тех парковете в страната, където компании в сектора на високите технологии са решили да базират офисите си. Ако не работите от дома си, в подобен случай личният автомобил е почти задължителен.

  • Хора с деца, учащи на отдалечени места

Ако имате деца, които учат в отдалечени краища на града, рент а кар няма как да ви помогне, тъй като вероятно ще трябва да водите децата всеки ден до училище и след това да ги връщате обратно.