0 0 гласа

Как се пробива бетон

 

Бетона като материал е един от най-широко разпространените строителни материали и подходи в света. Веднъж подсилен с арматура, бетона става невероятно издръжлив на движение, натиск и ерозия, това го прави и толкова привлекателен избор.

Монолитния бетон представлява подсилен бетон от арматурни мрежи, като е по-различен от обикновения бетон с това, че мрежите от арматура са подсилени допълнително. Те са сложени начесто, а това да се пробие е като минни поле, за това е важно как се подхожда към пробиването на бетон, за да минимизират грешките.

Какво представлява пробиването

Отнемането на материал от бетонната плоча става чрез постепенно отчупване и изкъртване чрез отделянето на кинетична енергия предаде на повърхността от бургията на перфоратора. Тази кинетична енергия може да бъде значително по-голяма ако машината, с която се пробива е по-тежка, понеже така тя ще отдаде тежестта си на удара.

Удара от своя страна прави малки пукнатини в повърхността на бетона, въртеливото движение на бургията и свредловия й характер отнемат отчупения, пулверизиран материал на повърхността. Така се откриват по-долните слоеве на бетона до желаната дълбочина, както е при употребата на дюбел или анкер, например.

Правилната машина

На пазара има много марки с машини, които предлагат такъв ударен момент, но не всички са създадени равни. Машините на  Stroizone.com, например, са по-висок клас, които не само гарантират по-точна работа, но и също така издръжливост.

При пробиването на бетон правилната машина е разликата между лесно постигнат отвор и счупена бургия в стената. Не е за препоръчване да се използват ударни винтоверти, понеже те не притежават нужната маса или скорост, за да пробият бетон с лекота.

Правилната техника

При пробиване на бетон е важно да използваме правилната, за да улесним процеса. Професионалисти, като Stroizone.com, знаят, че ъгъла на пробиване е важен както и спазването на перпендикулярен подход към бетона е разликата между крива дупка и правилен резултат.

Много често, когато хората пробиват, в допълнение на ударната си машина, използват тежестта на тялото или силата на ръката. Ако техниката не е правилно отработена, е възможно бургията да се изкриви и да поднесе настрани, а това да изкриви крепежния елемент, например.

За това е важно да имаме предвид перпендикулярността на машината спрямо повърхността. Ако наклонен отвор е необходим, би било много лесно и добро да той се да се направи с помощта на диамантена боркорона, която предоставя много повече контрол и прецизност.

Подобна боркорона е професионално оборудване, което можете да намерите из инвентара на специализираните фирми. Като професионална компания специализираща в пробиване на бетон, екипа на такава фирма може да ви гарантира правилните резултати, като ви спестят главоболия и време.