0 0 гласа

Как да почистваме и дезинфекцираме у дома

 

Личната хигиена и редовното почистване у дома са едни от важните неща, за които трябва да се погрижи всяка една домакиня. Още повече като се има предвид, че през последните няколко месеца навсякъде се тръби за това колко важна е дезинфекцията, било то на ръцете, дръжките на пазарските колички, вратите, прозорците и всичко останало, за което можете да се сетите. Истината е, че добрата хигиена у дома не е предпоставка единствено за здравето на обитателите, но и за здравето на цялото общество.

Как да се справим с вирусите, благодарение на редовното почистване у дома

В редовете по-долу сме се постарали да ви съберем на едно място няколко изключително ценни и полезни съвета, за това как да чистим и дезинфекцираме у дома, така че вратата ни да бъде винаги здраво залостена за всички онези вируси и бактерии, опитващи се да се промъкнат в семействата ни.

Лошото е, че малко от вас умеят да правят разлика между почистване и дезинфекция. Всъщност това са две напълно различни неща и вие е добре да знаете това. При почистването вие отстранявате мръсотията от повърхностите, докато при дезинфекцията вие убивате микробите. Семействата, в които има малки деца, са по – наясно с тези две различни понятия, тъй като обръщат много по-голямо внимание на самата дезинфекция.

Когато дезинфекцирате, то вие основно използвате препарати, в които се съдържат химикали. Почистването, на свой ред, не е обвързано с подобни средства. Вие можете да внесете ред, хармония и чистота, благодарение на прахосмукачката, метлата или кърпата за събиране на прах.

Що се отнася до това какви препарати да използвате при дезинфекция, то следва да ви съобщим лошата новина, а тя е, че по-голямата част от екологичните препарати не са подходящи за убиването на сериозни вируси, какъвто е Covid 19. Тук най-добре да се замислите за покупката на битова химия, тъй като съставките са далеч по-агресивни и действието от тях ще бъде значително по-добро.

Важно е да използвате продукти, в които се съдържа белина или такива, при направата на които участва спирт. Вие сами решавате за кои повърхности какъв препарат да използвате. Съобразете се и с обитателите във вашия дом. Ако имате малки деца, то не е никак удачно да измиете пода с белина, тъй като децата, както добре знаем, не са склонни да мислят като възрастен.

Те с удоволствие биха поставил играчка в устата, която до преди броени секунди е била върху паркета или плочките в кухнята. С белина можете да почистите банята и да прогоните всякакви микроби. Що се отнася до подовите настилки в останалите помещения, то заложете на препарати, в които има спирт или си купете специализиран такъв на доказана и реномирана марка.

Можем да споделим с вас и още няколко полезни съвета, които ще помогнат за това да държите микробите далеч от дома. Важно е да събличате дрехите си, с които сте били на работа или на разходка. Винаги имайте под ръка облекло, което да използвате само в домашни условия. Не се събувайте в антрето, а си закупете шкаф за обувките, който да поставяте пред вратата. Не се страхувайте, че някой ще ви отмъкне обувките, все пак едва ли останалите искат да са преносители на микроби и вируси.

Разбира се, това не е единствените начини за предпазване от всевъзможни вируси. Заложете на професионално почистване на дома. Изборът на добра фирма е вашето правилно решение. Услугите на Pochistvane2000.com са достойни за вашето внимание!