0 0 гласа

Професионален хладилник: Как да изберем подходящ модел

 

Ако развивате ресторант, имате хотел или разработвате друг обект, в който се предлагат храни и напитки, изборът на хладилник трябва да бъде съсредоточен изцяло върху професионалните модели, тъй като единствено професионалните хладилници могат да отговорят на стандартите и изискванията на бизнеса.

Как да изберем професионален хладилник

Изборът на професионален хладилник зависи от няколко ключови фактора, които трябва да вземете под внимание. Ето няколко стъпки, които може да последвате, за да изберете най-подходящия уред за нуждите на вашия бизнес:

Размер и капацитет

Определете от колко голямо пространство за съхранение на хранителни продукти се нуждаете. Това ще ви помогне да изберете подходящия размер и капацитет, така че да има взаимосвързаност между количеството храна, която планирате да съхранявате и капацитета на уреда;

Тип на хладилника

Разгледайте различните типове професионални хладилници, като например:

  • Вертикални хладилници: Подходящи за организиране и съхранение на храни в различни отделения. Най-близки до класическия уред;
  • Хоризонтални хладилници: Подходящи за съхранение на големи и тежки храни, които биха били твърде тежки за вертикален хладилник (охладени цели птици, тежки плодове и други);
  • Хладилни витрини: Подходящи за изложба на продукти пред погледа на клиентите;
  • Фризери: Подходящи ако се нуждаете и от замразяване на продуктите.

Енергийна ефективност

Изберете хладилник с висока енергийна ефективност, която ще ви помогне да намалите разходите за електроенергия в дългосрочен план (разгледайте професионални хладилници с висока енергийна ефективност на MixHoReCa.com).

Характеристики и допълнителни функции

Разгледайте допълнителните функции, които може да предлагат различни модели хладилници. Например, регулируеми рафтове, LED осветление, системи за автоматично размразяване и др.

Марка и надеждност

Изследвайте реномето и рецензиите на различни производители на хладилници. Изборът на добре позната марка с доказана надеждност (например Forcold, Maxima, Forcar и много други) може да ви помогне да избегнете бъдещи проблеми със сервиз и поддръжка.

Цена и бюджет

Задайте си реалистичен бюджет за закупуване на хладилник и сравнете различните варианти в рамките на този бюджет.

Гаранция и сервизно обслужване

Проверете каква гаранция предлага производителят и как ще може да получите сервизно обслужване в случай на необходимост.

Пространство за инсталация

Вземете под внимание пространството, където планирате да инсталирате хладилника, като се уверите, че има достатъчно място за отваряне на вратите и свободен достъп до уреда.

Безопасност и съответствие

Уверете се, че избраният хладилник отговаря на всички необходими стандарти за безопасност и хигиена.

Следвайте стъпките и няма да сгрешите

Следвайки тези стъпки и вземайки предвид специфичните си нужди, ще можете да изберете професионален хладилник, който отговаря на вашите изисквания. Съобразявайки се с всеки един от тези фактори, вероятността да попаднете на неподходящ уред е на практика нулева.