0 0 гласа

Защо хората сключват застраховка Гражданска отговорност

 

Напълно наясно сме с това, че една от най-обсъжданите теми в последно време е пряко свързана със застраховките Гражданска отговорност. Почти всеки един, който притежава лично превозно средство или документ, позволяващ му да управлява такова, се интересува горещо от всяка една новост или промяна, свързана със застраховката на колата.

За да бъдем наистина полезни за онази част от вас, които действат разумно и се отнасят сериозно към своите задължения и отговорности, то ние написахме днешната статия в която надълго и нашироко се опитахме да обхванем не малко от въпросите, които си задавате в продължение на дълго време.

Ако сметнете в края на статията, че не сме успели да задоволим вашето любопитство, то имате възможността да посетите smartIns.bg, където ще попаднете на реномирани фирми, чиито застрахователни продукти са изключително изгодни. Сигурни сме, че на това място ще получите подробна информация, която да ви бъде полезна. Нека обаче да се върнем към основния въпрос, поставен в днешната статия, който е важен за собствениците на превозни средства и онези, които управляват такива.

Какви са причините да сключваме застраховка Гражданска отговорност

Съществува една задължителна и важна причина, а именно това, че застраховането е задължително за всеки от нас, както по закон, така и по конституция. Преди да се качите във вашето новозакупено превозно средство и да потеглите по пътищата на страната, то трябва да премислите внимателно какви са задълженията ви и да се погрижите да отметнете всяко от тях.

Нужно е, на първо място, да направите правилен подбор на застрахователна компания, да предоставите всички онези данни, изискващи се от вас, като ги вписвате внимателно и проверите след това за тяхната достоверност. Не забравяйте, че с всяка една погрешна информация е вероятно да си навлечете сериозни неприятности.

Хората са длъжни да сключват застраховки Гражданска отговорност, тъй като могат във всеки един момент да бъдат проверени от съблюдаващите органи и глобите, които се поставят, се пишат единствено на тяхна сметка.

Лицата, които са собственици на превозното средство, но нямат гражданска отговорност, следва да заплатят глоба в размер на 250 лева. Юридическите лица заплащат глоба в размер до 2000 лева. Шофьорите, които управляват превозно средство, без лично те да са собственици, заплащат глоба в размер на 400 лева.

Не забравяйте, че стационарните камери изпълняват функцията автоматично да проверят дали автомобилът има гражданска отговорност. Дори и да не сте подлежали на проверка от съблюдаващите органи, то това съвсем не значи, че в момент, в който най-малко сте очаквали, можете да бъдете глобени и изненадани, същевременно с това.

Що се отнася до това какво всъщност покрива застраховката, то следва да обобщим, че тя покрива всякакви щети, нанесени върху трети лица с участието на вашия автомобил, било то имуществени или неимуществени. За всички останали въпроси, които са важни за вас, бихте могли да откриете нужната информация в sportIns.bg.

Надяваме се да сме ви били полезни и да сме съумели да отговорим на запитванията ви, свързани пряко със застраховка Гражданска отговорност.