0 0 гласа

Автоматик под наем - по-ниски или по-високи са цените за тези автомобили

 

Наемането на автомобил предлага несравнимо удобство и гъвкавост за пътуващите. Това позволява свобода при планиране на маршрутите и графиците, давайки ви възможност да се съобразявате единствено със себе си.

Можете да изберете автомобил, който отговаря на вашите нужди и предпочитания, но две от основните опции, от които да избирате са неизменни - кола с ръчни скорости или автоматик. Взимането на автоматик под наем си има доста плюсове, но дали и цената е от тях?

Автоматик под наем - по-ниски ли са цените

Цената за наемане на автомобили с автоматична трансмисия може да варира в зависимост от различни фактори, като например:

  • Местоположението, на което взимате и оставяте колата;
  • Продължителността на наема;
  • Модела на автомобила;
  • Сезона, през който го наемате.

Въпреки това, в повечето случаи и при равни други условия, наемането на автомобил с автоматична трансмисия може да бъде малко по-скъпо, отколкото наемането на някой от автомобилите с ръчни скорости.

Това може да се дължи най-вече на по-високите разходи, които би трябвало да направи компанията за поддръжка и закупуване на автомобили с автоматична трансмисия.

Въпреки това, цените при вземането на автоматик под наем се определят от отделните компании за отдаване на автомобили, така че няма гаранция за това, че цената ще е по-висока.

Струва ли си да платим повече за автоматик под наем

Дори и ако има разлика в цената, тя няма да е нещо, което да ви направи голямо впечатление. В същото време, взимането на автоматик под наем ви дава някои доста сериозни предимства, които не са за подценяване (вижте мненията в SpeedyCars.eu).

Автоматичната трансмисия е синоним на удобство

Наемането на автоматик означава, че колата ще е доста по-лесна за управление, тъй като не изисква превключване на предавките ръчно. Това прави шофирането по-удобно и по-леко, особено при движение в градска среда или в задръствания.

По-лесно шофиране

Ако не сте опитен шофьор или не сте свикнали с ръчна трансмисия, автоматикът може да бъде по-лесен за управление. Не е необходимо да се занимавате с това да си припомняте сменянето на предавките, а просто можете да се концентрирате повече върху пътя и околната обстановка.

Взимането на автоматик под наем е по-подходящо за дълги разстояния

Автоматичната трансмисия е особено удобна за дълги пътувания по магистрали или пътища, където няма често спиране и стартиране. Тя осигурява по-голяма комфортност и по-малко умора за шофьора.

Икономия на гориво

Взимането на автоматик под наем може да е малко по-скъпо, но колите с автоматични трансмисии често разполагат с по-ефективни системи за управление на предавките, което може да доведе до по-голяма икономия на гориво в сравнение с ръчната трансмисия.