на momo

Аз пък няма да вечелам......
И на мен вече ми е ясна картинката,упорито свита уста ,а зелените очички,инатливо свити в ъгълчетата.
Пак ли,бе мамо,не си гладен....
Пак,като се наобядвахме,като станахме,като си сложихме столчетата и ядохме мекичета.....
Ааааа,стига с тоя номер с мекиците,вие все мекици ли ядете там
Да бе,сутлин,обед и вечел,все мекичета ядем в гладината,затова не съм гладен.
Каквито и намера да измислям,на въпроса какво яде днес,все един и същи отговор получавам-мекици,моян синковец яде мекици и това е.
Затова прилагам другата тактика.....
А горкият Кимо,стои гладен вън на двора.....
Мамо,мамо,хайде да го нахланим двамата,голкичкото кученци,то е жадно и гладно,ино такова мъничко и сладичко....
Кимо си е каракачанец,откъдето и да го погледнеш,всъщност си е доста едричък,но за сина ми,това е най-сладкото същество,че и мъничко било.
Да,но Кимо,сигурно няма да му е приятно да вечеря сам,може би ще има нужда от компания.....
Ама той обича само сандвичи да яде,мамо,такива с лютуница,със самал и сиене....
Какво да правя,след като кучето яде само сандвичи.......
Те сандвичите при нас са си като ритуал,задължителни ,особено преди заспиване.Сега се оказа,че и домашният любимец ги предпочита явно.
Вадим продуктите от хладилника и се захващаме за работа.Под строгия контрол на дребосъка,а той е много критичен към изработката им,отрязвам две правилни филии хляб...
Мамо,и на Кимо му махни коите,той не ги яде..,и с повече лютуница,а сиенето да е на колелца,а самала на паченца,кученцето може да се задави без да иска..
Най сетне сме готови,сандвичите са в голяма чиния,подредени правилно,присядаме до къщичката на кучето,животното се радва да ни види,гордо върти опашка,а мъникът се смее.Естествено ,избира по голямата филия,а другата оставяме на кучето,започва надпревара,кой ще свърши пръв с вечерята.Ефектът от лютеницата е поразителен,малката муцунка ев червено,а бялото по кучето,изглежда не толкова бяло,но затова пък на нашия любец му споделихме,за наказанието в детската градина,което иначе,щяхме да премълчим,въпреки моите настоятелни въпроси.Кучето си е нашият най-добър приятел.
А вечерта е прекрасна.