Рояк недовършени неща

  

   В ушите ми звучи...."Рой недовършени неща"......

   Днес имах открит момент пред родителите, но в момента не ми се говори за него, ще ви разкажа някой от следващите дни.

   Говори ми се за нещо друго - за недовършените неща. Всеки има през годините замисли, които не е осъществил. Идеи, за които не е останало време, или в последния момент са били изместени от нещо друго. На мен тези недовършени идеи не ми дават мира и все им търся времето и мястото...

   Музикална картина на границите на България. Идеята беше с музика и танци да се "очертаят"границите на нашата Родина. "Синият Дунав"-валс, румънски танц, песен за морето, турски танц, сиртаки, македонско хоро, сръбско хоро. След тази картина, децата клякат и писва гайда, чува се тъпан, и група деца изиграват българско хоро.

   Изложба на детските играчки. Нещо като история на детската играчка, като се тръгне от кукли от кратуни, от дървени лъжици, парцалени, керамични, кукли от кърпи, кукли от моето детство, каквито си правехме като малки и се стигне до куклите в момента.

   В момента работя върху тази стара идея.

   Танц на различни предмети, или с различни предмети....Не всичко замислено все още е направено.

   Изложба на детски книжки. Различни издания, оформление на едни и същи детски книжки, различни илюстрации...Най.си харесвам обемните книжки, така ги наричам, дето като я отвориш и всичко в тях оживява и се движи, ако помогнеш на героите да се "движат".

   До скоро отлежаваха идеи, които вече са извадени от "архива".

   Детско списание на групата.

   Включва приказки и разкази на децата от групата, интервюта с децата, отговори на въпроси от играта "Вълшебни дарове", послания, забавни игри, задачки закачки от цар Език и царица Математика, детски рисунки. Нещо, върху което и в момента работя.

   Изложба на детско творчество. Събирам от колеги рисунки на деца от техните групи, разменяме си рисунки и правим "съвместна"изложба. Най-се радвам, когато децата се научат да рисуват замъци-на слънцето, на Снежната царица, на цветята, на сезоните, на царства господарства. Със сегашната ми група от вчера може да се каже, че го можем.

   Като се сетя още нещо, ще го добавя...

   А какви са вашите рой недовършени неща????