Казахме "довиждане"на подготвителните групи

   Бях си го наумила. Ей така, без някой да ме кара - да го направя.

   Едно го мислехме, друго се получи...Спортния празник все още чака ред, или да му дойде ред. За сега - трябва да го проведем в понеделник. Само да не вали дъжд и да окъпе детския празник. Ако вали, ще бъде отложен, но няма да е същото. Някои неща се правят в точно даден момент, иначе се губи смисълът, въздействието и част от общата емоция.

   Сега ще ви разкажа за изпращането на подготвителните групи. Имаха празник-изпращане в два различни дни от седмицата. Във вторник на едната, в четвъртък на другата група. Ще ви разкажа за четвъртък, денят в който имаха празник подготвителна А група.

   Бяхме обмислили с моята трета как да сюрпризираме подготвителните и аргументът си беше сериозен. Като ги изпратим - ние ставаме най-големите в детската градина.

   Станахме следобяд в 15 часа, закусихме и започна подготовката. Бяхме пратили писмо до едната подготвителна, на която беше минал празникът:

   Мили щуролайковци, здравейте!

   Каним ви на двора в детската градина, за да ви кажем официално "довиждане" и символично да ни предадете щафетата на най-големите след вас.

   Място на срещата - на нашата площадка в 16.30 часа.

   Заповядайте!

   От група "Камбанка", трета Б, която от на есен ще е подготвителна Б група.

   /Името наскоро си го избрахме, след дълго умуване./

   Докато провеждахме следобедните си разговори какво - що ще правим на партито на двора и балоните бяха надути. Украсихме площадката си с много балони и ленти с флагчета. Изнесохме уредбата навън. Подготвителна Б вече беше на двора, а другата подготвителна се приготвяше за празника в музикалния салон.

   Излязохме и ние на двора, като всяко дете носеше по два балона на пръчки за танца на балоните. Отидохме си на площадката и зачакахме гостите. Те се построиха по двама и хванати за ръце тръгнаха към нас. Поздравиха ни и седнаха на тревата в очакване да разберат защо сме ги поканили.

   Пуснахме музиката /от едно световно по футбол/ и направихме голяяяям кръг. Танцът на балоните започна. Аплодираха ни големите, а ние вече също се чувствахме големи. Поклон и....дойде ред на модното ревю. Момичетата се представиха "оперено", а момчетата малко се притесниха. Друго е на двора, съвсем различно в групата. Отвън ни гледаха от много блокове и минаващите по улицата хора.

   Предложихме на подготвителната да направят и те модно ревю. Не ни отказаха. Включиха се с желание и настроение....Ние подарихме на всички деца от подготвителната по един балон и от тук насетне децата иззеха инициативата в свои ръце. започна една игра с балони - гонене, подхвърляне, пукане...Купонът продължи докато взеха децата от двете групи.

   А през цялото това време и другата подготвителна празнуваше - в музикалния салон. Чух, че техните родители били приятно изненадани, като видели, че и на двора има празник, че е украсено и заради техните деца...С почти една дума - в детската градина имаше празник!

   Е, вече сме най-големите в детската градина, заедно с другата трета, която в момента се бори с варицела.