Детски дискусионен клуб - "Първоюнски детски пожелания"

   Първи юни е един много специален ден за децата. Не че другите не са ваши, но по-друго си е да знаеш, че си имаш и специален ден и по-точно-ваш ден на децата, на всички деца от нашата планета. Да, разбира се и рожденият ден е специален, но той пък си е само на рожденика. Приятно е да се чувстваш специален цял един ден от годината, а като знаеш, че той е на всички, приятното усещане става ей толкова голямо....

   Я да видим сега какво можем да пожелаем на децата???? Аз ще запиша вашите пожелания и ще ги сложим отвън на таблото, при голямото слънце, което нарисувахме вчера и при другото табло-плакат на което нарисувахме планетата земя като един огромен балон и вие нарисувахте вашите детски ръце. Там ще запиша и всички ваши пожелания, които ще ми кажете след малко...

   Хайде да помислим заедно. Какво си пожелаваме обикновено? От какво имат необходимост децата? Всички деца ли живеят еднакво добре, или еднакво зле???....Какво му е нужно на едно дете, за да бъде доволно, щастливо???

   ~ Да са живи и здрави! Да са много щастливи и майките, и бащите им много да им се радват. Да няма голи и боси дечица, и гладни. Да има храна за всички, за да се нахрани целият свят. Да има пчелички за мед. Децата да имат много балончета и сърчица.

   ~ Аз пожелавам на целият свят, на децата да имат много дрешки, обувки, топлички. Да имат и топки с които да си играят. Да имат и играчки също, за да си играят и с тях. Да имат много цветя.

   ~ Да са живи и здрави дечицата и майките, и бабите, и татковците, и дядовците им. Да няма голи дечица. Да са обути и да се хранят чистичко.

   ~ Дечицата да са здрави и да ядат добре и да се упражняват.

   ~ Децата да не бутат храната и да не отказват да я ядат.

   ~ И да си изяждат всичко, за да са здрави и силни. Да не се разболяват все повече, и повече, и повече.

   ~ Да си мият ръчичките, зъбките, очичките, тялото, косата и да се мият целите.

   ~Децата да слушат мама и тате и да не си бутат яденето. да си играят и да не чупят любимите си играчки. Да имат модерни блузи и дрехи.

   ~ Аз пожелавам на момичетата от цял свят да си имат в къщи птичета, които да им пеят, а на момчетата от цял свят спайдерменски палатки за лагер.

   ~ Да има много музика и цветя. Да си имат моливи и боички, и листчета да си рисуват.

   ~ Децата да бъдат щастливи, родителите им и целият свят.

   ~Слънцето да е много топло.

   ~ Родителите да имат най-хубавите дечица.

   ~ Искам да пожелая на децата да имат много хубави играчки. На всички момичета пожелавам истински пеперуди, които да имат много дълги крака и децата да се държат за тях като кокили.

   ~ Аз ви желая много топлина, много обич от мама, тате, баба, дядо, кака, батко....Много изненади на празника и много детски усмивки за всички. Бъдете приятели! Ние сме една група и нека всички, които ви виждат отвън на двора да казват: Какви мили и добри деца. как се разбират, играят си заедно, не се карат. А сега ще ми подарите ли по една ей толкова голяма и лъчезарна усмивка??? Благодаря!!! Аз получих много усмивки, а вие само една от мен. Я се усмихнете един на друг, за да бъдат усмивките по равно!!! Чудесни дечица си имам! Знаех си го....

   Първоюнските детски пожелания са на децата от група "Камбанка" - трета Б група.