Загубено намерено

Вчера сутринта вървейки си по улицата открих една внезапна липса - липсваше ми личната карта! Дишах спокойно - нямаше къде толкова да я затрия. проверих систематично всички отвори, джобове и други малки кътчета където бих могъл да я сложа - не помогна много. Прерових си мозъка за последни записани събития свързани с цения документ. Сведох вариантите до три:
- НАП Аксаков
- НАП Център
- Ски гардероб, начална станция - Банско

И като хрътка тръгнах по следите. След проверка и отрицателни отговори и за трите места от разни свързани лица, реших, че е време да си размърдам дебелия задник и да поема нещата в свои ръце. Днес сутринта минах през първите две места и от там ме зарадваха, че, 1 - проверка вече е правена от други :) и 2 - няма нищо. Рекох си - какво пък - ще проверя и за Банско и ако и там не е, ще си вадя нова... Не е проблем ваденето на документа, а по-скоро всичките останали документи с които той е свързан...

Стигнах си в офиса и седнах пред компа да търся телефони на лифта в Банско.
И тук се почна една.... Това Банско винаги съм знаел, че си е друга гоберния, ма чак пък толкова - първо звъня на 'Инфо-Център Юлен' - от там след около минута чакане ми вдигна една дама с глас като от бинго залите или телевоните с прибавена стойност(+18). Споделих си мъката, а тя ми каза, че не знае на въпросното място да има какъвто и да е телефон, но ми остави малко надежда - да съм звъннел след 15мин. да провери. Звъня естествено - нали съм на зор. Чакам - пак толкова, вдигна, пак звучеше като покана за безлпатна разходка в харем. Даде ми номер - мобилен. Добре е - и това върши работа. Звъня на мобилния - един много лош чичо ми се накара, че нищо не може да направи той за мен. Секундата в която ми затваряше телефона успя да намята едни други цифри, като ме остави с увиснала мандибула и сложната задача, да си подредя новите цифри сам, така, че да образуват правилен телефонен номер.
Нали съм си умничък и с това се справих, оказа се, че и това не е търсеният номер, дадоха ми N-ти. Той вече беше моят - и картата се оказа, че е там, и даже беше моята - УРРРРРРРААААААА! Ама ми казаха да съм се обадел на SPEEDY да ми я донесат.
Обадих им се - приеха ми половината поръчка, след това ми казаха - момент да ви дадем номер в Банско - направо при тях... О.К. - вече на всичко съм съгласен, само и само да уредим превоза... Да, да, ама не....телефона се оказа леко сбъркан - само последните две цифри бяха разместени..голяма работа - аз колко изтърпях, та сега ли да седна да се огъвам пред ударите на съдбата?!? Ама си направих сметката без кръчмар - въпросната съдба ме причакваше зад ъгъла с тежък и тъп предмет в ръка....хлопна ме рязко и неочаквано - като 6-ца от ТОТО-то.
Отне ми само 30мин. за да обясня какво точно искам, защо го искам и как да стане точно....

Сега седя тук, потя се и чакам някой да ми се обади и да каже как всичко е пропаднало с гръм и трясък

P.S.
За Бога братя - не си губете документите!!!