0 0 гласа

Есе за Усмивката

 
                                         Усмивката

Усмивката е най-хубавия аксесоар на човека. Не е нужно да носиш красиви дрехи, за да те забележат. Една усмивка е достатъчна. Тя символизира щастието и радостта. Дори показва настроението ти в момента. Има много причини, за да се усмихнеш, например: ще те кара да се почувстваш добре, лошото настроение ще ти мине и др. такива причини.
Според мен усмивката е много важна за човека. Тя помага с това да си по-весел. Ако се усмихнеш когато имаш проблем, тя ще те накара да мислиш позитивно и така ще си решиш проблема. Аз лично се чувствам чудесно, когато се усмихвам. Чувствам се уверена в себе си и че мога да постигна всичко. Сега ще ви дам няколко примера за това какво прави усмивката.
Представете си, че сте тъжен и вашите приятели ви канят да играете с тях. Ако откажете, те ще се почувстват зле, но ако им се усмихнете и приемете, всички ще са щастливи.
Имахте конфликт с най-добрия ви приятел. Той ви е сърдит, но вие искате да си оправите нещата, ала не знаете как. Ако се усмихнете и си кажете " Аз мога да му се извиня " ще съберете смелост и така ще оправите нещата.
За мен лично усмивката е като лекарство. Помага ми в трудните моменти. Без нея не знаех какво да правя. Може би звучи много глупаво, но е истина. Истина е, защото във всички конфликти които съм имала, всички трудности с които съм се срещала, винаги съм се усмихвала и след тая усмивка намирах начина, за да оправя нещата.
Като заключение мога да кажа, че усмивката е нещо прекрасно, което ще го носиш всеки ден и ще е винаги там когато ти е нужен.