ОТВОРЕНО ПИСМО ОТ ОУ"Св. Ив. Рилски"-гр. Перник

ОТВОРЕНО ПИСМО

 

Дами и господа,

 

 

 

Учителският колектив при ОУ ”Св. Ив. Рилски”-град Перник изказва искрена благодарност към новинарския екип на bТV, който излъчи тайната размяна на реплики между министрите Даниел Вълчев и Пламен Орешарски по време на преговорите  на 07.10.2007г. Цялата българска общественост разбра истината за това КОЙ забавя преговорите за решаването на проблемите  на българското образование. Децата ни отново  остават вън от класните стаи, жертва на интригите и демагогията на министри, които провалят усилията на учителските синдикати за постигане на споразумение.

         Омерзени сме от цинизма и наглостта на тези „държавни” мъже, които лекомислено и безотговорно ни противопоставят на цялата общественост със заплахи и куха статистика, облечена във фалшива загриженост за бъдещето на образованието. За  подобно поведение в европейските държави с действащи  закони се подават оставки  и се търси съдебна отговорност или се стига до ексцесии по улиците.

          Явно е вече  за ВСИЧКИ , че Правителството умишлено  нагнетява общественото мнение, като непрекъснато ни противопоставя на някого - родители, ученици, съсловия. Вменяват ни вина за бъдеща инфлация /не че реално днес тя не съществува/; вдигане на плоския данък; качеството на образованието-плод на псевдореформите, наложени от самото правителство, чиято политика ние чинно следваме!  Няма да е странно за нас, а вече и за цялата българска общественост, ако се окажем виновни и за глобалното затопляне, наводненията, сушата и „промяната на пътя на Халеевата комета”.

         Излъченият от bТV материал доказа нашите опасения, че Правителството има предварителен сценарий за изход от стачката, защото е наясно, че нашето съсловие от години живее на кредит и притиснато от банковите  институции, ще наведе глава и ще се върне в класните стаи. Но днес, повече от всякога, сме решени  да предадем своя УРОК по гражданско  достойнство  на цяла България.