Дания през моя поглед: В затвора и закони

Може би е странно, че пиша за Дания в момент в който навън е много дъждовно и студено и би ми се искало да съм в София при 37 ++ градуса жега и да пия евтина бира. Мисля да споделя, няколко малко познати факти за тази държава, което имам щастието да е мой дом за 3 месеца.

1. Затвора
Еххх, не аз не съм ходил там, макар, че честно казано се майтапим, когато седнем на по бира, че ми се иска да посетя датски затвор. Защо ли?

Първо защото хранят добре, а ние с нашата работа, ядем един път на ден, понякога и по-рядко, второ защото имат много добри условия, като пълен пакет кабелна телевизия и телевизори, и най- интересното, е че имат и playstation, които условия на мене ми идват идеално за прекарване на някой друг престой вътре. ;)))

Законите са много толерантни и може би Дания е единствената държава в която не е наказуемо да се опиташ да избягаш от затвора, защото всяко същесто се стреми към свободата. Другото хубаво нещо е, че не е незаконно да притежаващ марихуана, а на места не е забранена и продажбата й.

Другата интересна част е, че вечер след 18 часа е забранена с закон продажбата на Бира ;)) хе хе хе. За мен е добре, че този закон не се спазва и има мълчаливо разбирателство между търговци и проверяващи това да не се случва.Имало е време когато в магазините вечер са заключвали шандовете с бира за да не можеш да си купуваш.


Това е засега.