0 0 гласа

Ювентус отказа да се предаде и навакса два гола пасив срещу Байерн (Мюнхен

 
Ювентус не се предаде и успя да изравни от 0:2 до 2:2 срещу Байерн (Мюнхен) като домакин в първи мач от осминафиналите на Шампионската лига.
 
Ювентус си плати за защитната тактика през първото полувреме, в което Байерн беше пълен господар с топката в крака. Томас Мюлер направи огромен пропуск в 13-ата минута, но се реваншира с гол две минути преди почивката.
 
С марковото си изпълнение Ариен Робен покачи след подновяването на играта и всичко изглеждаше предрешено. Но грешка в защитата на Байерн позволи на Юве да намали и мачът да избухне. Поривът на домакините даде резултат и те успяха да изравнят, като този път сътвориха изящна комбинация и резервата Стефано Стураро хвърли в екстаз „Ювентус Стейдиъм”.
 
Ювентус бе загубил едва две от последните си 34 домакински мача в Шампионската лига, като и двете поражения бяха срещу Байерн (Мюнхен). Баварците отстраниха торинци преди три години, когато двата отбора се срещнаха на четвъртфиналите (4:0 в общия резултат и 2:0 в Торино - последната загуба в Европа на Юве). Италианците нямаха победа срещу германците в последните 4 мача помежду им в Шампионската лига, последната датираше от ноември 2005 г., когато Давид Трезеге вкара два гола (2:1).  

 
Марио Манджукич беше изненадващият избор на Масимилиано Алегри, докато проблеми с контузени играчи тормозеха Хосеп Гуардиола. Холгер Бадщубер, Джером Боатенг и Хави Мартинес не бяха годни. Давид Алаба и Джошуа Кимих сформираха центъра на защитата.
 
Още в 4-ата минута Видал произведе страхотно воле, но Буфон парира. Ювентус отвърна с контра, при която Видал игра небрежно в центъра и Погба пусна на крилото за Дибала. Аржентинецът центрира великолепно за Манджукич, но неговото воле профуча над вратата.

 
Крещящ пропуск направи Томас Мюлер в 13-ата минута. Левандовски излезе на чиста голова позиция с феноменален финт, но предпочете да комбинира с Мюлер, като топката дойде малко назад за германеца и от два метра той не успя да нанесе удар и Бонучи пресече току пред голлинията. В атаката страхотен пробив направи Лам, който записа мач №100 в Шампионската лига, отдясно.
 

 
Погба имаше претенции за дузпа, когато негов удар към вратата се удари в ръката на стоящия наблизо Видал. Французинът ревна за дузпа, но реферът беше категоричен, че няма да даде такава.
 
Байерн притежаваше много повече топката и беше по-опасният отбор до почивката, но удари на Робен и Бернат не попаднаха в целта.
 
Мюлер обаче съумя се реваншира за пропуска си с гол две минути преди почивката. Центриране на Робен намери Диего Коща на далечната греда. Последният върна на дузпата и оттам Мюлер вече не прости на Буфон – 1:0 и попадение на чужд терен.

 
Десет минути след почивката Байерн хвана неподготвена защитата на Юве, който се бе впуснал в атака, и с марково изпълнение на Ариен Робен баварците стъпиха с единия крак на четвъртфиналите.  

 
Ювентус намали в 63-ата минута с голяма доза късмет. Защитникът Кимих сбърка с изнасянето и подари на Манджукич. Нападателят прехвърли към Дибала, който прати в близкия ъгъл на Нойер – 1:2. Дибала отбеляза първия си гол в Шампионската лига в седмото си участие в турнира.
 
„Старата госпожа” хукна да изравнява. Манджукич напредна отляво в мощна акция и комбинира вдясно със свободния Куадрадо, който само успя да изпари пръстите на Нойер.   

 
„Ювентус Стейдиъм” изригна в 76-ата минута, когато Кимих не успя да покрие резервата Стефано Стураро, забил под гредата на Нойер. Асистенцията отдясно с глава бе на Алваро Мората, а подаванията по въздуха на ювентинци с по едно докосване бяха за учебник.

 
От Нова година насам Ювентус допусна едва три гола в 12-те си мача – два от Байерн и един от Сампдория.
 
Байерн остана без победа в 6-и мач като гост в Шампионската лига.

Реваншът в Мюнхен е на 16 март. 
 
ЮВЕНТУС – БАЙЕРН (МЮНХЕН) 2:2
0:1 Мюлер (43’)
0;2 Робен (55’)
1:2 Дибала (63’)
2:2 Стураро (76’)