0 0 гласа

Бербатов може да заиграе в Китай от лятото

 

Нападателят на ПАОК Димитър Бербатов може да продължи кариерата си в Китай след края на настоящия сезон.

Българският футболист е получил оферта още през зимата, но е решил да изпълни договора си с тима от Солун, твърди gazzetta.gr.

Изданието се позовава на източник, близък до 35-годишния играч, според когото Бербатов "е оставил вратата отворена", за да обмисли предложение през лятото, когато изтича едногодишният му договор с ПАОК. Офертата била от един от най-добрите отбори в Китай.

Когато миналото лято си тръгна от "Монако" и стана свободен агент, Бербатовзаяви, че иска да играе още една-две години на високо ниво, а след това е склонен да обмисли предложение от страни като САЩ и Катар, където дават големи заплати на застаряващите звезди от Европа.

Китайските клубове обаче влязоха с гръм и трясък на пазара и космическите оферти от азиатската страна примамиха дори футболисти като Алекс Тейшейра, Джаксън Мартинес, Фреди Гуарин, Рамирес и Жервиньо.

Бербатов преминава през много разочароващ сезон в ПАОК. Бившият нападател на "Манчестър юнайтед" вкара само пет гола в 22 мача, заради травми пропусна доста срещи през есента, а в последните месеци често оставаше на резервната скамейка.

Българският футболист получи доста критики и за няколко невъздържани прояви, а в Гърция упорито се твърди за конфликт между него и старши треньора на ПАОК Игор Тудор.

В средата на този месец голмайсторът на Висшата лига за 2011 г. разкъса влакна в четириглавия бедрен мускул, което ще го извади от игра до началото на април.