Малко бла-бла

Smile Музиката през деветдесетте май нямаше равна...Това ми е любимия период.Даже до такава степен,че понякога си мисля колко хубаво щеше да бъде ако се бях родила маааалко по-рано във времето, да кажем в епохата на нашите...Когато са се слушали Щурците,ФСБ,Beatles и The Who и Rolling Stones.Тогава поне щях да бъда достатъчно голяма да отида на концерт на Guns...Мечтата,която никога няма да осъществя по простата причина че Guns,старите Guns вече ги няма със Слаш,и че Axl Rose в момента е с раста плитки и се подвизава с няква нова музика,а пък Слаш създаде Velvet Revolver,които са някак си много различни.

Затова пък съм успяла да видя на живо следните групи:HIM,Stereophonics,Cranberries,Evanescence!,Rammstein,Апокалиптика,Travis,Аthlete.

След концерта барабаниста на Cranberries,онзи,който лудо се мята на барабаните в Зомби ми даде автограф.Тогава не можех да повярвам сигурно месеци след случката.Толкова го бях гледала по телевизията в онзи клип,леко ужасния,на Зомби,(тя песента е 90 процента барабаниTongue out)че направо ми се струваше невероятно. Вокалистката  на Cranberries,Долорес беше страшно хубава.Доколкото съм чувала,страдала дълго от анорексия,но изглеждаше супер хубава на концерта.Може би защото наскоро си бе родила детенце... Музикантите на Travis имаха една позната тактика:избираха си някого от публиката и на всяка следваща песен и свиреха и пeeха за него :-).Много човечни бяха на сцената.И супер симпатични. Вокалиста на HIM не спря да пуши,докато се подвизаваше на сцената.Цигара след цигара.Феновете знаеха че страда от астма и че го прави на пук...Така или иначе на Gone with the sin,страхотно парче,всички ревнаха със сълзи. Мацката от Evanescence Емили,бе малко по закръгленичка отколкото очаквах.В центъра се разиграваше страшно пого.Концерта беше в Фрайбург,в залата имаше специална трибуна за инвалиди,двама трима от които стигнаха до първите редове(самоубийци),и хората започнаха направо да си падат върху тях... Rammstein направиха огнено шоу.Пиромани.Новоизлезият албум Reise Reise бе доста сполучлив.Добре че бях далече от сцената,че щях да опърля я коса,я нещо друго. А пък Аthlete са жестока британска бандичка,които маи никой не знае и не е слушал...

Не знам ама има някаква особена сила в това да пeeш заедно с хиляди други хора около теб...Енергийното поле е невероятно силно. Зарежда те положително.

Май се отплеснах.А това което исках да кажа е че много обичам деветдесетте... Wink