За кожата на един главен прокурор...

През миналата седмица се случиха няколко неща:

1.Появи се компромат, уличаващ в лудост Главния прокурор на Републиката

2.Този компромат беше изваден не от друг, ами от самия председател на Върховния касационен съд

3.Главният прокурор на Републиката уличи Председателя на Върховния касационен съд в корупция.

Ще кажете - случват се и такива неща.

Не се случват - ще кажа аз. Не и по този начин.

От всички тези събития в главата на  простия и смачкан, но все още с акъла си български гражданин възникват няколко въпроса:

1. Защо Главният прокурор чака 7 години и използва точно последните дни от мандата си за да уличи в корупция Председателя на Върховния касационен съд?

2. Защо- ако е имало доказателства за това, те не са постъпили където трябва и защо подчинените на Главният прокурор не са работили по тях?

3. Защо Главният прокурор съобщава първо в пресата, че има такива документи, а чак след това ги внася там, където трябва?

4. Защо Председателя на Върховния касационен съд оповестява пред медиите медицинската експертиза, която впоследствие се оказа фалшива?

5. Защо Председателя на Върховния касационен съд в едно телевизионно интервю казва, че не знае!!!! дали разгласения от него документ съдържа лични данни за Главния прокурор и не се ли нарушава с рагласяването на документа Закона за защита на личните данни?

6. Има ли друга държава в света, в която Председателя на Върховния касационен не знае какво пише в закона?

7. Защо Висшия съдебен съвет, след като се разбра, че медицинския документ е фалшив не направи нищо за да подведе под наказателна отговорност Председателя на Върховния касационен съд по чл. 316 от Наказателния кодекс?

8. Защо Главният прокурор заяви, че няма да съди за клевета Председателя на Върховния касационен съд, след като се разбра, че документът е фалшив?

9. Защо Главният прокурор и Председателят на Върховния касационен съд на Републиката си играят на "На ти куклите-дай си ми парцалките", докато десетки уважавани "бизнесмени" биват разстрелвани посред бял ден в центъра на столицата и си отиват невинни от този свят, вместо да пълнят затворите?

10. Това ли е рИформираната съдебна система, с която трябва да влезем в Европейския съюз?