Природни бедствия

Днес бях на много интересна лекция в СУ. Информацията, която получих бе изключително полезна за мен и бързам да я споделя с вас.

Както е известно  на повечето от вас темите за "Час на класа" са фиксирани в шест дейности:

-Безопасност на движението

-Защита от природни бедствия и аварии

-Правата и задълженията на детето

-Здравно възпитание

-Нравствено възпитание

- Подготовка за празници

На пазара вече има помагало за отделните класове, което включва всички тези дейности. Темите са подбрани и поднесени изключително забавно и интересно за децата в различните класове. Илюстрациите са много хубави и забавни. Много от тях са с възможност за довършване, чрез оцветяване или апликиране. Има приложение, в което са сложени идеи за изработване на украси за празниците, картички и пр. Според мен това помагало запълва една огромна празна ниша, затова го споделям с вас  http://www.rivapublishers.com/index.php?page=books&book_id=341.

Другото интересно нещо, което не знаех е, че в сайта на Министерство на извънредните ситуации има книга за учителя - методически разработки за защита при бедствия и аварии. Давам линк към нея, защото наистина е добра. Дано успеете да я изтеглите, защото е около 70 Кб.http://www.mes.bg/obuchenie/deinosti/metodicheski-razrabotki-za-obuchenie-za-zaschita-pri-bedstviya-i-avarii/?searchterm=книги%20за%20учителя Книгата е несамо методическо помагало, в нея има много снимков материал, полезна и любопитна информация.

 

В същия сайт има много интересна секция за деца http://zadeca.mes.bg/.

Надявам се, че информацията е полезна за вас.