Нека Ви разкажа…

Времето  в тази история е сегашно продължително. Знам, че такова глаголно време в българския език няма, но

се надявам това действие да продължи дълго и да се трансформира в бъдеще заразително.    

Ще започна от едно едно писмо, което получих в пощата си. С разрешение на авторката ще публикувам част от него, за да представя главното действащо лице:

До:

 

Относно:

:))

 

Дата:

Неделя, 2009, Август 30 13:11:27 EEST

 

 


 Здравейте,г-жо Миланова!Казвам се Силвия Чифудова

и работя в  българско училище в САЩ.

……………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………..

Спечелихме проект и вече ще имаме учебници,помагала и собствен сайт,но ми се иска да слагам някакви игри и в нашия сайт и децата да се упражняват в къщи или пък тези,които нямат възможност да идват на училище да се възползват от онлайн обучителни игри.

…………………………………………………………………

Аз съм на 24 години и страхотно се възхищавам на иновативни учители като вас.

……………………………………………………………………………………………………

 

Писмото е със съкращения. Спестила съм доста от суперлативите по мой адрес, защото ме е срам и защото всъщност целта ми е да представя тази млада Българка, която се е заела с нелеката задача да поддържа българския дух, традиция, култура и наука далеч през океана в Атланта САЩ. Това, което направи и прави в сегашно продължително време тази млада жена е достойно за ПОКЛОН!

На 19 септември започна българската учебна година в Атланта. Вижте как: http://www.atlantaschool-bg.com/

Истината е, че когато получих линка към сайта и видях тези дечица облечени в национални носии, застанали пред портрета на Кирил и Методий се просълзих. Снимките разказват всичко… Далеч от България, но чисто по български, в един мегаполисен град тупти едно голямо българско сърце, греят очите на 30 малки български деца, тръгнали през почивните дни да сричат и учат на родната кирилица.

Нека ги подкрепим. Нека вдъхнем увереност на Силвия, че това което прави си струва. Тя вече има линк към нашия сайт и се надявам скоро да ни гостува, макар че е много заета, тъй като училището за нея е свободно избираема дейност. Дейност, на която посвещава свободното си време.

Силви, радвам се, че голямото интернет пространство ни събра. Гордея се, че те познавам и съм твой приятел! Запознанството ми с хора като теб ме прави горда с факта, че съм българка. Надявам се твоя пример да е заразителен и още много български школа да заработят в различни точки на планетата. Защото си струва българското време да продължи….