КРАСИВА И НЕЖНА СТРАСТ. ЛЮБОВТА И НЕЖНОСТТА СЪЩО СА ТАЛАНТ И ИЗКУСТВО

ПОЗИТИВНОТО ТВОРЧЕСТВО НА НАСТЯ БАЙРАКТАРОВА:

Книгата: "Нали съм птица“

 

Книгата е сборник от любовни стихове и поеми. Посветена е изцяло на любовта и красотата, на радостта от живота, която човек открива в най-дребните и ежедневни детайли на битието- в общуването с хората, природата, с изкуството и любовта. Опитвам се да дам отговор защо когато липсва мъдрост- човек страда в любовта, защо поставя изкуствени прегради и ограничения, защо не се бори със собствените недъзи на душата, а се оставя на инерцията на живота? Как да черпи от извора на щастие и позигивизъм, който се крие в неговата свободна природа, в целия потенциал, който вселената му е оставила като дар, още в мига на неговото раждане. И без да се бои от смъртта- как да опознава законите на живота със свободно сърце, черпейки любов от цялостната духовна атмосфера, от лъчите на всяка душа, отвъд всички граници, в безкрайното движение на битието?

 Лирика и проза са съчетани в една книга. Лириката се състои изцяло от любовни стихове и поеми. Прозата е свързана с размисли и наблюдения върху природата.

Във всичките си книги с проза, следвам формата на краткостта – старая се да извая фразата като хайку в прозата. Избягвам обяснителния и пространния принцип на описание и оставям читателят да доизгради картината чрез недоизказаността.

" В цялостното си творчество, писателката Настя Байрактарова черпи от виталния дух на природата като в сблъсъка на личността с "големия свят“, се разкриват космическите мащаби на свободата, доброто, щастието, обичта, излязла от рамките на ежедневното и проникнала в най- тънките и фини светове на възприятие, на наслада".

НАМИРА СЕ В САЙТА:

http://www.spiralata.net/s.php?SearchType=1&find=%E1%E0%E9%F0%E0%EA%F2%E0%F0%EE%E2%E0