МЕГО - сдружение за Морал, Етика и Гражданско образование на българските деца

      В началото на тази година, на 7 януари, под егидата на прочутия в цял свят български професор, физик, лауреат на най-престижни световни награди проф. Минко Балкански 12 души решиха доброволно да работят за въвеждането на такъв предмет в българското училище, който да завъшва с матура. Учредиха сдружение МЕГО, чиято цел е именно тази. Но не простото му въвеждане - че ние всички сме много добри по отчитане на дейност - а с разпространяване на истински граждански знания сред младите хора в училище.

      Дружеството се ангажира с издаването на хубави помагала по различните теми на Гражданското образование, достойни за работа в час с  малки и големи ученици.

      Идеята е да се съедини повече гражданска енергия на възможно най-много места по страната от възможно най-много милеещи за бъдещето на страната си българи.

         Всеки, който чувства нужда и може да работи по свой път за тази идея - може да заповяда и да стане член на дружеството. Дейността е всякаква, която допринася за целта на дружеството - възпитаване на децата в морални ценности, етично поведение и граждански добродетели.

       Повече информация - при Секретаря на дружеството, журналистката Марияна Асенова, на имейл

mariana(@)e80.biz