Мерене на евро-температурата - по тоалетните!

Нали така - където и да идеш - едно отбиване до това най-интимно местенце ще ти разкрие набързо степента на цивилизованост на стопанина! ...

Така и в РПЦ - Враца вчера бях приятно удивена да констатирам, че има ъгълчета в България, които здраво работят - за да бъдат бели хора.
Не е въпросът само в парите - средства вероятно на всички РП центрове се отпускат еднакво. Но хъсът си личи във всичко - и в най-новите компютри и монитори, и с вкус подбраната зеленина, и ... в старателно поддържаната  хигиена във всяко помещение. Какво по-хубаво от блестящ фаянс в банята и ухаещ сапун! Ех, остава някога и тоалетна хартия да видим на обществените места - друго не искам в този живот! ... :-)

Извън тази уж дребна тема - обучението по ХотПот във Враца мина по традиция много полезно и вълнуващо за мен, надявам се и за участниците. Поне по греещите погледи на тръгване и топлите думичики на раздяла с прекрасните учители филолози - имаше даже и от Козлодуй! - мога да си позволя да си го мисля.  Никога не е късно да научиш нещо ново - накрая една колежка - по френски, естествено - показа с много френски маниер как да си запишем върху непълното СД още и още инфо... ;-)

Влъхвите този път бяха две - домакинята Пчеличката Мая - координаторът на РПЦ, дежурна на много курсове в неделя и постоянно на разположение за всеки проблем
и
РОсенка - с ударено О - учител-методист русист от Враца, първопричината да се свържем изобщо - търсила си в интернет нещо повече за програмката ХотПот и попаднала на блога ми с разни преживелици по темата. Спретнала се и за един месец събрала необходимия брой, при това грамотни компютърно колеги - и ето ни вече обучени, че и с перспективи за още нови срещи!

Мрежата обучени създатели но новите учебни помагала се разраства - вече има точно 100 български учители със сертификати и - лично гарантирам - всеки изработил самостоятелно поне по пет "картофа". Това си е армия! За да бием невежеството!

Доскоро в Пловдив и Русе!
:-)