Америка унижава България както се унижава васал

Америка унижава България както се унижава васал.

Това заяви генералният секретар на Българска комунистическа партия ( БКП ) Владимир Спасов в предаването на Нова телевизия Коритаров лайв.

Той изложи причините, поради които БКП протестира срещу визитата на американския президент Джордж Буш.

Изключителното неравнопоставеното икономическо отношение между България и САЩ, изтъкна Владимир Спасов като първа причина.

По думите му това неравнопоставено положение съществува отдавна - още от 90-те години. САЩ не са третирали България като високоразвита държава, защото това увеличава митническия внос, уточни Спасов.

Като втори аргумент за протестите на БКП Владимир Спасов изтъкна политическата зависимост.

По думите му България е изпаднала в едностранна зависимост от САЩ, като даде пример с договора  за базите от 2007 година, който бил неизгодно сключен под американски натиск.

България се превръща в американски сателит по отношение на военните бази и войната в Ирак, заяви Спасов.

С подписването на споразумението за американските бази, според лидерът на БКП, това ще създаде „гръбнакът на американския империализъм на Балканите".

Владимир Спасов припомни, че американските бази среща съпротива в общата европейка отбранителна стратегия.

САЩ все още имат дълг към България от 70 млн. лв., каза лидерът на БКП, като е категоричен, че това е унизително отношение, защото това е търговски дълг, върху който не се начисляват данъци. Така той се стопява и България губи.

На въпроса дали според него България ще отстоява европейската си самоличност пред САЩ по отношение на Косово и други въпроси Владимир Спасов заяви, че ако ОНД и Русия окажат достатъчно силен натиск независимостта на Косово няма да бъде призната, но ако Вашингтон вкара свое мощно въздействие, то „ ще имаме действия в друга посока".

Задачка - закачка: който разпознае оригиналния автор и статия и ги намери в Интернет, печели бонус! :)