2012 МОЖЕ И ДА НЕ Е МИТ! ПРИЧИНИТЕ СА СЪВСЕМ РЕАЛНИ!

    Става въпрос за пренаселването на планетата Земя.

    За около един век населението на родната планета се е увеличило от 1.6 млрд на цели 6 800 000 000 души! Какво означава това? Дори и дете в основно училище може да сметне колко пъти се е увеличила нуждата от храни и всички стоки за бита - от клечките за зъби- до автомобилите. Цялото това грандиозно производство идва със суровини от същата тази наша планета. Тук изобщо не говорим за покачването на потребностите и повишаването на качеството на живота. Един пост е твърде малък, за да можем да опишем дори и част от същността на тази гигантска промяна.Затова - Ето  малко цифри, които пак ще прозвучат "неприятно" за някой блогер/К/и, но- това е положението и такива са фактите, а когато фактите /цифрите/ говорят ......

   - Африка - Когато Белефф учеше география, населението на този континент беше близо 300 млн. души. Сега е близо 900 000 000. Белефф е учил география преди 20 години.....Държави като Мозамбик, Ангола, Гвинея, Кот Д Ивоар, Етиопия ....са удвоили и утроили населението си. Нигерия го е удвоила, но от 80 на 160 млн.!!!! Коректно е да се подчертае, че както негрите, така и семитите от севера имат огромен положителен прираст. Либия също стана от 3 на 6 милиона, а Алжир - от 15 на 33! Въпреки вайкането на една камара световни педали...колко зле били нещата в Африка, колко нямали какво да ядат и т.н. и т.н. виждаме че работите изобщо не са зле- поне в демографски план. Всяка черна африканка ражда средно по 5 деца !!!! Така че-   ООН и подобни да вземат мерки не да хранят чернокожите и да им карат лекарства, а да ги научат да раждат по -малко негърчета. Този проблем е пряко свързан и с една от любимите теми на Белефф- за превръщането на ЕС в част от Африканския континент. Ясно е че Африка няма ресурс да храни толкова народ....грешка - да храни точно такъв народ, защото историята е доказала,че негрите не са особено креативни - нито в селското стопанство, нито в хранителната промишленост. И какво става - много негра тичат към Европа, щатите, Канада...че и не само към Европа, а и към страните от Магреб /Мароко, Алжир и т.н./ където също изобщо не им се радват...... Но - дотук с Африка.

   Азия - Както вече писахме - населението на република Индия расте с по 15 млн. души годишно. Така за 30 години жителите на тази ммм....държава станаха от 600 000 000 на 1 150 000 000! Няма какво да добавя, освен че Индия не се различава много от най-изостаналите африкански държави....каквито и микробиолози и подобни да има.... Цялото това огромно море от хора иска да яде.....а селското стопанство е още на нивото "БЕлчо и Сивушка". Е - как да стане.....Как ли - с разселване по целия /бял/ свят- както и става напоследък..... Братчедите на Цар Киро вече ги има навсякъде и продължават да прииждат..... Но не е само Индия. Индонезия стана от 120 на 240 млн. Виетнам /въпреки войните/ стана от 50 на 90 млн. и дори планинския Лаос стана от 3 на 6.5 млн. души. Само цивилизовани държави като Япония, Китай и Южна Корея са с нормални /разбираеми за нас/ темпове на естествен прираст, което не значи, че светът не се залива и от китайци. Но - това е по-приемливо, предвид че китайците са организирани и работливи хора.....за разлика от........ай да не викаме либералния гняв:) Пък и Китай винаги си е бил най-многолюдната страна.

    Южна Америка - Бразилия е увеличила населението си от 140 на 235 млн. за по -малко от 30 години. Аржентина - от 25 на 42, а Мексико - от 60  на 110 000 000..... Няма какво да добавя.....Е - те си тежат на шията на щатите....Европа им е далеч...засега.

    От всичко това можем да направим няколко важни извода:

    -  Земята трудно може да храни толкова хора. Не и при това неравномерно развитие на държави и континенти.Само за 50 години Световния океан е загубил 70 % /!!!/ от богатството си. Земеделието и животновъдството също не могат да увеличават производството си с такива темпове, че да гонят темповете на множене на хората.....освен ако тотално не загърбим природата и дадем генерален шанс на генните модификации. Но и те са зависими от природните ресурси. Тогава остава един главен Въпрос -  Колко още ще издържи природата да храни множащата се човешка маса?

    -  Световните кукловоди трябва да помислят за глобалното ограничаване на раждаемостта. Засега това е единствено възможно, тъй като изравняването на индекса на развитие между всички страни е невъзможно и ще става още по-невъзможно докато няма ограничаване на раждаемостта, тоест - получава се своеобразен параграф 22. Само целенасоченото ограничаване на раждаемостта , особено в черна Африка и  Южна Азия може да спаси света от погибел. 

   -  Колективният разум на човечеството не е стигнал доникъде.. Ако правим сравнение с развитието на технологиите, колективния разум още не е достигнал изобретяването на парната машина. / по него време, към средата на ХVІІІ век в целия свят са живеели към 800 000 млн. души/.Ако имаше колективен разум, той щеше да е разбрал онзи основен закон, че Количествените натрупвания не водят до качествени изменения....

   -  и последно - но Първо по значение - Ако в резултат на пренаселването на земята и тоталното изчерпване на ресурсите  природата все пак ни пожали и не ни накаже с глобален катаклизъм- то тогава ние самите ще се накажем за невежеството и простотията си....или по-точно, както беше казал един много велик човек - СЛЕДВАЩАТА СВЕТОВНА ВОЙНА НЯМА ДА Е МЕЖДУ ДЪРЖАВИ! ТЯ ЩЕ Е МЕЖДУ РАСИ! Бих добавил - и тази война ще е краят на нашата цивилизация!!! /А колкото и да избягваме да говорим за раси, от цифрите се вижда, че бялата / и част от жълтата/ раси са развити, изхранват се сами и никъде не искат да ходят, докато другите - черната, част от жълтата и повечето мелези се плодят безразборно като мишки, намират се на много ниско организационно ниво и единственото им спасение е да отидат като паразити при споменатите бяла и част от жълтата раса - б.а./

   Пък може и ужфантастиката "Денят в който земята спря" , да се окаже пророчество и предупреждение.......Знае ли някой, остава само да се надяваме, че онзи, дето го игра Киану Рийвс, няма да  дойде през 2012.......ами ще почака още малко узряването на Световния колективен разум!!!