ЛЮБОВТА-Образованието през очите на неспециалиста

Най после и за нея. Много, навярно си мислят,че ще развивам теории, ще разглеждам 
това чувство като моралист…….. ,a аз ще ви разкажа това, което си спомням.
Детската градина, буквите не знаех, но за птичките и пчеличките бях наясно. Ма-а-ленското образование беше свършило работата си. Бях се влюбил в учителката си, знаех къде живее, какви дрехи носи, често заради нея стигах до детската градина..
С това се изчерпваше моята любов.След много години я видях в ложата от лявата страна на сцената на театър “Иван Вазов”на една премиера. Веднага я познах, но попитах колежките си, за които тайни нямаше. “ Това е сестрата на Андрей Чапразов”, който играеше главната роля.В градината си харесвах и едно момиченце с голяма кордела, е няма да ви кажа името и. На казаното до тук всеки може да каже, е това се случва на всеки, това са симпатии. Да, ама от симатия ли е да се наредиш в редичката, на друга детска градина, която водят на следобедна почивка в стаята за спане.
Моят приятел от махалата се похвали, че в тяхната детска градина /единствената целодневна/ след обед спят с момичета в една стая. На другия ден бях в редичката, но лелките ми казаха,че съм сбъркал градината. От тогава лелките не са ми най симпатичните. В училище винаги си имах изгора, това че те незнаяха, въобще не ме вълнуваше, важното е, че аз ги харесвах. Днес ситуацията е по друга. Миналата седмица една близка ми каза, че моят приятел-първокласник т.е. синът и получил 
писма от четери съученички, които му предлагат да му станат гаджета, а две искат 
и дете от него. Блазе му, късметлия! Както виждате нещата 
не са се променили много, само дето госпойците могат да пишат и са по активни. 
В прогимназията и гимназията случаите с любовта са по различни.Имах намерението
да ви разправям интересни истории, но в тях може да се познаят мои съученици, а не съм ги питал. Уверявам ви, че силата на чувствата в тази насока не са се променили,
но развититето на битието си е казало думата.
Накрая искам да ви помоля да не се делим на виновни и по виновни, на отговорни и по отговорни за възпитанието и образованието на децата. Разбирам, че всички са загрижени от ситуацията в държавата и сегашните проблеми с децата. Да се обърнем към себе си и решим, какво още лично можем да направим за тяхното възпитание и образование!