Този път май избрахме българското...

Доказано е, че българина е шампион по разцепване и по различност на мнението в особено важни моменти. Също така, безспорно може да се твърди, че когато става въпрос за маса и за пиене, нашият сънародник няма верен в патриотизма и колективизма. Това се доказва и от последната анкета, усетила небивал за общността интерес. Ето и резултатите:

Каква е любимата ви бира?

261 гласа


84.29 % Българска

3.83 % Чужда

0.77 % Чужда, правена в БГ

0.00 % Българска, правена в чужбина

5.75 % Всички са ми любими!!!

5.36 % Не пия бира

Нашият събрат, и тези, които разбират български език, масово предпочита бирата българско производство. Това се вижда от почти 85-те процента избрали родните марки пенлива напитка за свои любими. Това показва, че бирата ни не отстъпва по нищо на иностранските, тъй като със сигурност може да се твърди, че повече от 15% от биропиещото население е напускало страната и е имало възможност да дегустира чуждата продукция.

Така не мислят обаче 10 души от анкетираните. Това са 3.83%, които смятат, че вносът си е внос и твърдо стоят зад позицията, че нашите пивопроизводители има от какво още да се учат.

Двама от анкетираните отговарят, че любими са им копията на чуждите бири, които се произвеждат у нашенско. Е, пожелавам им да излезат в чужбина и да опитат от оригиналите, тогава със сигурност ще се преместят в предната графа.

Както и се очакваше, май българска бира не се произвежда в чужбина. И правилно! "Нашето си е наше, чуждото е общо", казали българските пивовари и отказали на поредния бирен гигант да произвежда българска бира по лиценз.

Най-народните хора наброяват около 6% от анкетираните. Те нямат никакви претенции, защото според тях, всички марки бира са им любими. Щастливи хора! Все пак да ги предупредя - не пийте бира "Варна"!!! За нищо на света ;))

И накрая - малко повече от една двадесета или 14 души изобщо не пият бира. А ако знаеха само колко е полезна и вкусна...

Наздраве, уважаеми сънародници! Обърнете внимание и на новата анкета.