И това като миналото... май се позабравихме?!

Добър вечер, уважаеми съпорочници! Вашият анкетьор Тиквон Груев се опитва отново да влезе в час, макар и да проспа последната година и нещо. И така, с нещо болящо подозрително като ляв бъбрек и с нелепи опити да си вземе въздух без да изохка, вашият любим социолог се заема с разискването на резултатите, трупали се година и нещо...

Какви простотии вършихте това лято? (и миналото, б.а.)

  • 17.57 % Напивах се като казак  
  • 17.03 % За пет пари работа не свърших  
  • 3.78 % Скандали, сбивания, таквиз неща  
  • 23.51 % Сякакви работи. Простотии да искаш от мен!  
  • 22.16 % Аз не върша простотии!  
  • 15.95 % ПИСНА МИ ОТ ТЕБЕ БЕ ЕЙ!!!  

370 гласа

 

Шестдесет и пет човека (17.57%), безспорно най-върлите фенове на общността са работили достойно за членството си и златните ВИП карти, които управата някой ден (но не скоро) ще раздаде. Пък и лятото, както знаем е сезон за почивки, тъй че другари и другарки, за какво говорим – който си обича работата ‘почва от сутринта!

 

Близо до алкохолните братя се нареждат и безделните. Шестдесет и трима души не са свършили абсолютно нищичко. Ако се върнем на отговор номер едно и се позовем на клаузата за почивката, ще видим че докато първите безропотно са ходили до магазини и по кръчми, хвърляли са пари за акцизи, плосък данък, ДДС и тук-таме за алкохол, вторите най-кротко са пасували и дори един белот не са хвърлили. Можеше поне за разнообразие падналите сливи на двора да съберат, та да си опекат парцуцка :)

 

Оказва се, че и нашата мила и сплотена общност не страда от скандалджии. Почти един на всеки двадесет и пет анкетирани са се занимавали активно със скандало-побойническа дейност. Като един внимателен наблюдател трябва да отбележа, че тези хора доста по-късно се отчетоха с гласовете си, което може би се дължи на престоя им по обществени институции (затвори, болници, полицейски управления...).

 

Безспорните шампиони на общността са около една четвърт (87 човека или 23.51%). Те са шампиони не само по мнозинство, но и по мнозинство простотии. Това са хора, за които “Нема лабаво!” е основната движеща сила. Хора с разностранни интереси и възможности, а също така и хора трудолюбиви и енергични! Представете си примерно, дали може да свършите следното – ставате в 4 (абсолютна простотия), пиете до 10, излизате и се сбивате с някого, правите скандал на полицаите, които се опитват да ви приберат, ама такъв скандал, че те се засрамват, вадят пищовите и си пръскат главите, напсувВате гръмко зяпачите и отивате в кръчмата да потопите мъката. Междувременно е станало вечер, вие сте измуфтили и последния клиент на кръчмата да ви вземе бутилка водка, когато на улицата виждате незрящ просяк, който се прибира към вкъщи. Издебвате го гърбом и му вземате “оборота” за деня, с който си купувате още една бутилка. Към полунощ си хващате най-долната проститутка и накрая на забавата се оказва, че е гримиран мъж. Отказвате да платите и сводниците ви почупват от бой. Към 3 и половина сте заспали някъде около бърлогата си, а в 4 отново сте на крака за нови подвизи... И това ако не е шампион! (Шампионките да напишат свой вариант ;))

 

Оказва се уважаеми, че около 22% от тука пребиваващите и преминаващи люде не вършат простотии. Похвално господа и дами, но след като прочетете разказа на Лорда, може би ще се позамислите... Прочетохте ли го вече? Е не ви ли се струва, че извършихте току що първата простотия в живота си :)))

 

Петдесет и девет човека заформят партията Анти Антон – N-то издание. Упорито твърдят, че анкетьорът им е писнал, че чак и с главни букви са отговорили :) Очаквам от тези хора съвети за подобряване на личността ми, тъй че да не им писвам ;)

 

И тъй, дорогие друзя, приятна вечер! Поздрави от вашия приятел вечен:

Весел Анкетьорчо!