Приятели? И к'во от туй?

През не толкоз дългия ми живот съм забелязал много странно диференциране на отношенията между приятели и гаджета. И на мен ми се е случвало, разбира се, но обикновено съм бил от т. нар. активна страна, която е отрязана поради най-тъпата реплика, която някой може да каже - "Не става. Не искам да си развалим приятелството.".

Чудя се какъв е смисълът на подобна реплика. Всъщност тя си е без смисъл, но как да е. Преди броени минути си писах с една дама от БГЛог, която ми заяви, че е "сингъл", защото единствените стойностни хора, които познавала й били приятели. Еми че какво му е лошото на това?

Всъщност, чудя се какво кара хората да не се решат на връзка, когато са добри приятели помежду си? Защо тръгват винаги с фразата "Не искам да си развалим приятелството."? Защо винаги се търси фаталния край, а не едно красиво и градивно развитие на едно щастливо приятелство?

Все въпроси, на които никой не ми е отговорил досега. Чудя се, защо хората се измъчват с години, когато единият се влюбва в другия. Не е ли това по-голямо разваляне на едно приятелство, отколкото да се впуснеш в едно любовно предизвикателство, което може да прерасне в нещо още по-голямо. Не е ли хубаво човекът до теб да те познава така, както само твоите приятели те познават. Да знае от какво имаш нужда и да може да ти го осигури.

Въпроси, въпроси, неперспективни връзки и пак обратно към приятеля, и плач на рамото му за поредното любовно разочарование...