0 0 гласа

Лигльовци, Геслеровци, педали и сеири

 

Отваряш сайта на Сървайвър. Гледаш, млади, хубави момичета и жени. С претенции, учили университети, престижни специалности, с бизнеси, реализирали се тук и навън. Могат да бъдат модел за подражание. И се впечатляваш! Представете си, интересували се от политика-но не като кухите миски по конкурсите, които щели да  нахранят и избавят човечеството от проблемите му, а съвсем сериозно! Интересуват се, участничките от политика и имат мнение по проблемите ни, да!

И искат да се запознаят с….

Не, не с Джорж Буш, не и с Рейгън, нито с  Кисинджър, още по малко с Бжежински.

Не с Горбачов, и не със Саркози. Нито пък с жена му.

Не и с Жельо Желев, нито пък с Иван Костов,  дори, да се свети името му.

Искат да се запознаят с Бат Бойко. Да попипнат и те…бицепса..

Отваряш газета.  Не вацко, моля ви-там лиготията ще ви удави за секунда-имайте малко душевна хигиена. Учителите стачкували, ама май  се спихтясали  и работата се оправя. Те не знаели кво искат. Искат от нашия коматец мила моя майно льо, от нашата дажбичка.  внушават ни разни безхаберни драскачи.  Аве дрисльовци, правото на протест е свещено за едно демократично общество и задължително, щом  поставя социалните си инженери  в унизително за съществуването им  положение. Водела ги една лигла, дето е като кака Сийка на Чудомир-само сеир да чакаш от нея. Гладували, припадали-цирк, просто. Ще го гледаме-ний да гледаме през пердето сеир мрем. Да броим митингуващите, да ги обсъждаме и оплюваме. Да ги видим ний, как ще клекнат..

Отваряш телевизора. Залива те на огромни вълни  пропаганда стил Ники Дудука. Тити, Бойко и  компания-само уан мен шоумени. Десни и леви педали сменят предназначението си дотам, щото  да объркат зяпащия лигльо. Пояснявам-десен педал-газ, ляв педал –съединител, моторът се корка,  а колата форсира на място.. Но когато десният стане ляв, просто не знаеш като натиснеш единия, напред ли ще тръгнеш или назад. Задача-направете списък на участниците в шоуто и уточнете кой къв педал е бил  през годините. За да знаете накъде ще вървите. Или да ви светне, че за шоумените е важно да са педали, а вий-зяпльо за лъгане.

 Щели сме да вземаме за един мандат по 2 хиляди евро,  казват педалите, да паднат данъците, да станем бели хора. Лъжа-опонират остатъците от разума.

 Ама ний това ноо добре го знаем!

Да изцицаме дембелите и да си делнем паричките им- е идеология от времената на Ивайло и Робин Худ и Вилхелм Тел.. Само Геслеровците си менят имената-ако сте стигнали до Шилер, ще разберете за кво иде реч са-ако не, няя смисъл.

Недейте чете повече медии-дори и не се ровете в интернет блогове, не гледайте кво пишат другите -едно и също е. Повсеместна лиготия, бурно море от прашинки-проблеми, като метеж на учители в  чашата чешмяна вода.

И малко местни лигльовци.

Педалите и по места  са повсеместно объркани. Леви станаха десни, а десните…Лиготията и мазните усмивки обаче  ги крепят. Поливат ги, наторявани със сеира.
РИК- Русе отхвърли Мариян Димитров. Този, който се облещи на Бузлуджа с фланелка”Червени тъпчигушковци, срам ни е от вас”и  хвърляше редовно  камъни в блатото.  Мотивите-ами закъснял, човека. Само че човекът беше навреме, но не му приеха документите за дребен пропуск. Сетне затвориха вратите и ги отвориха след двайсет минути. Аааа, закъсняли сте! А Геслер си подаде документите пет минути преди 19. Ами ако някой вражески настроен член беше намерил пропуск в документите?

Такова нещо  у нас не може да се случи-то се случва само на Марияндимитровци и прочие донкихотовци, хвърлящи камъни в блатото.

Ама ний това много добре го знаехме-тя тази комисия си е за това -за  служебната победа на поредния Геслер..

Но лиготията, питам,  защо беше нужна? Ами да  те залива на огромни вълни отсякъде. Да се удавиш в нея, да пукнеш, да се смарянгясаш и да викаш за въздух. Да плачеш за въздух. И да си благодарен, че го има, че си жив. Още.
А, и да не забравяте да целувате ръка на Геслеровци. С мазна и благодарска усмивка  гласувайте за тях.. Сеирът те ще ви го доставят.  И по три кинта на записан в списъка, ще се надяваш на томбола и плазма сетне.
Дървото-сетне. Свикнали сте, не ривете.. Цял живот кво сте правили..Едната лиготия ви остана..