Възрастни хора, лежащо болни или трудноподвижни. Инвалиди с ТЕЛК и без ТЕЛК. Хора с увреждания. Права. Помощни средства. Какво може би не знаем?

Темата допълнена и актуализирана на 14.04.2013 г.

Ваш близък е на легло или трудно се обслужва сам. Възрастен е, никога не е боледувал и вследствие възрастта си е трудно подвижен или лежащо болен. Или е с увреждания отразени в ТЕЛК или епикриза, бил е лекуван в болница или изобщо не е лежал там. Нуждаете се от помощ,помощни средства или съвет. Какво да направим ако имаме болен в къщи? 
страница от voevmedical.com и www.etvoev.com

 Хората  на преклонна възраст без да са инвалиди могат да бъдат трудно подвижни или лежащо болни. Може да не са постъпвали в болнично заведение за лекуване, но да имат увреждания които налагат използването на помощни средства. Ако вече са били лекувани в болнично заведение и имат издадена епикриза, диагнозата в тази епикриза и състоянието му определят правата му за получаване на целева помощ от Агенция "Социално подпомагане". Получавайки помощта на практика помощните средства се получават БЕЗПЛАТНО.
В случая важно е да имат  уврежданията, за да бъде отпусната  помощта, като наличието на ТЕЛК не е задължително условие.
Това важи за всички хора с увреждания без значение от възрастта им.
Ако пък нямате време за комплектоване на необходимите документи за получаване на целевата помощ, всяко помощно средство може да го закупите без каквито и да са документи плащайки стойността му.

Когато са  трудно подвижни
могат да получат от Агенция "Социално подпомагане" целева помощ за закупуване на бастуни, патерици, проходилки, три и четири опорни бастуни, инвалидна количка рингова или акумулаторна/с джойстик или скутер/, комбиниран стол за тоалет и баня и други помощни средства и на практика да ги получат БЕЗПЛАТНО.

Подробности в voevmedical.com на страница  http://voevmedical.com/?p=1717

 
 


На поз.1 е показана проходилка на две нива. Конструкцията е подходяща при  затруднено изправяне от седнало положение. Служи за самостоятелно придвижване.
Поз.2 е комбиниран стол за тоалет и баня, а поз.3 е четири опорен бастун.
Поз.4 е скутер. Изписва се при увреждане на ръце и крака,физически и психически в състояние да управлява акумулаторна количка. Няма ограничение във възрастта. Поз.5 рингова инвалидна количка за самостоятелно придвижване.
На поз. 6 е показана надстройка за тоалетна чиния. С нея се повдига височината на тоалетната чиния/ не е включена в целевата помощ!/.

Когато са лежащо болни

могат да получат целева помощ за безплатно закупуване на антидекубитален дюшек и възглавница, инвалидна количка, комбиниран стол за тоалет и баня и други помощни средства. Всичко за лежащо болни на страница http://voevmedical.com/?p=1707




Антидекубитален дюшек за лежащо болни

  Целева помощ от Агенция за хората с увреждания за закупуване на помощни средства .
Права и активен живот на инвалиди с ТЕЛК. Хора с увреждане без ТЕЛК
http://voevmedical.com/?p=2147

 Видео материал : Репортаж ББТ

Помощни средства: инвалидни колички, тоалетни столове и столове за баня, комбинирани столове, антидекубитални дюшеци за лежащо болни, проходилки на две нива за по лесно ставане в изправено положение, канадки с накрайник против приплъзване, патерици, бастуни и други

СВОБОДНА ПРОДАЖБА с промоция на ограничени количества.

СПЕШНО СРЕЩУ ДЕПОЗИТ на по-ниска стойност с възможност за възстановяване на сумата
БЕЗПЛАТНИ с целева помощ Агенция "Социално подпомагане".
ПОД НАЕМ

Информация: "Воев-София" ЕООД, удостоверение 099/2008г. Министерство на труда и социалната политика-Агенция за хората с увреждания и в сайтовете:  http://www.etvoev.com/
и   http://voevmedical.com/ 

Още по темата публикувано в bglog.net  от същият автор
на страница http://bglog.net/BGLog/73739     

Въпроси и отговори за помощни средства. Възрастни хора трудно подвижни или лежащо болни, инвалиди с ТЕЛК и без ТЕЛК, хора с увреждания с епикризи и без епикризи. Права и целева помощ за закупуване.