MightyMice

Повечето очакват тук да прочетат за нови и интересни програми. Този път ще изневеря. Представям ви първообраза на Mishief.

Изтеглена е от виетнамското wiki -можете да отворите и изтеглите програмата безплатно :))) .Програмата е невероятна. Мястото й е в училище. Ще е истинско удоволствие  за учители и ученици.

Без да планирам, я пробвах с ученици от 8 клас. Беше им забавно. Най-вече -как така е възможно няколко мишки на един компютър да се движат самостоятелно.

Може да се ползва в часовете от І до VІІ клас. Програмата позволява създаването на разнообразни задачи, според нуждите и предмета. Може да се ползва за няколко класа. Гененерира табло с резултати за всеки ученик по време на презентацията. Има възможнст за проследяване и статистика на усвояването на материала в няколко последователни сесии за един клас и поименно за всяко дете. Има възможност за отворени въпроси-децата попълват информация, която после учителят определя дали е вярна. Позволява свързване, рисуване, създаване на пъзели и много други възможности.

До тук с хубавото....

Трудничко се асоциира  с РР 2007. /Ако спазвате точно предписанията се получава без проблем/.

Единственото неодобство е грешката в макросите. Така част от менюто не е активно. Но има готови шаблони. При използването им макросите работят.

Предвидено е създаване на презентации и без приставката да е асоциирана с РР. Начинът е описан в една от презентациите в zip файла.

Не поддържа преходи и ефекти.

 Програмата ми хареса много. Направих превод на български на възпроизвеждащата част. Смених скучните курсори с нови. Въведох пробен български клас. В презентациите е описано как да го промените или създадете друг.

учителското меню

 http://dox.bg/files/dw?a=28e02f244c