Аз да не забравя за какво съм дошла :))))

Давам ви рецептата за мехлема, за който говорихме. Този път не е на Ванга, нито на Димков или Дънов. Рецептата е изписана от д-р Сашка Николова и съдържа само билки, зехтин и пчелен восък, така че няма никакви вредни съставки, които могат да предизвикат странични ефекти или алергии. С течение на годините установихме, че помага за много неща, основно кожни проблеми и красива коса :):

 

Псориазис - д-р Николова е изписала рецептата точно за този инатлив дерматологичен проблем.

 

Косопад и заздравяване на косъма – сестра ми, не знам по каква причина, реши да си прави маска на косата с този мехлем и след няколко месеца получи двойна по обем коса (беше й като слама – руса, рядка, с тънък косъм). След това и няколко нейни приятелки направиха същото упражнение и винаги имаше някакъв успех, според това колко са били редовни с мазането. Няма специални режими и часове на мазане – колкото повече, толкова ... повече :), но е хубаво маската да престои поне час-два.

 

Хемороиди – една приятелка на майка ми решила да намаже мъжа си (май са били само външни) и са изчезнали. След това сме го давали и на други приятели с тази цел.

 

Обриви – снабдяваме поне 30тина души с този мехлем и всички го ползват и за обриви, включително налазване/ухапване от насекоми.

 

Подсичане / претопляне – моите деца и децата в цялата махала са мазани с този мехлем и резултатите са безкомпромисни.

 

Напукани пети – свекър ми е производител на вино и гледа няколко декара лозе. Имаше ужасен проблем с петите – напукваха се до кръв и болката беше непоносима. И до днес благославя майка ми, че прави този мехлем :).

 

Изгорено – в къщи се мажем с него при обикновени домашни изгаряния, но не препоръчвам при по-високи степени – не знам какъв ще бъде резултатът.

 

Ако се сетя за нещо друго, пак ще пиша, пък и вие питайте – може да ме подсетите :)

 

Сканирала съм рецептата с билките (натиснете върху картинката за по-високо качество) и сега ще ви дам начин на приготвяне:

 

Накисвате билките в зехтина 2 седмици в стъклен съд. После прецеждате и добавяте към него 1 каф.ч. пчелен восък, 10 гр. бяла дъвка, 10 гр. бял тамян. Слагате всичко на водна баня и бъркате около час-час и половина. След това пак прецеждате и наливате в съдовете. След като изстине, субстанцията трябва да бъде с гъстота точно като мехлем.