БЛАГОДАРЯ ОТ СЪРЦЕ!

Бих искала да изкажа най-сърдени благодарности на всички колеги, които с възторг посрещнаха появата на филмчето "Приказка за Добротата", сътворено от Дани Йорданова по нашата едноименна книга с дъщеря ми Сълзица!

С много вдъхновение и обич Дани е оживила картинните герои на Сълзица, направила е поетичния ми текст динамичен и достъпен, използвала е интересни визуални ефекти. Уважавайки АВТОРСКОТО ПРОВО, тя само е подсказала колко интересни и вълнуващи детското въображение са оригиналните картинки, нарисувани от 7-годишната художничка. Това още веднаж доказва, че книжката предизвиква към размисъл, провокира творческите търсения и отприщва порив към открития на нови възможности за въздействие върху децата.

Ще се радвам, Колеги,  да използвате едновременно двете различни произведения: книжката дава на всяко дете възможност за самостоятелна творческа работа над текста и картините, а филмчето служи като ключ към отприщване на фантазията, при едни от децата и като помагало за по-недосетливите и плахите да вземат сами решение как да ползват цветовете. Разбира се, филмчето въздейства комплексно върху сетивата на децата, но книжката оставя трайни следи в съзнанието им, чрез вложените лично усилия и старание да я направят неповторимо своя. Книжката има предимството същевременно да документира уменията, прецизността и степента на осмисляне на сюжета, възприемането на поетичните образи от учениците. 

Ето защо, драги Колеги, ще очаквам да направите заявки за книжки на скайпа на Фондация "Сълзица за Вас", продуцирала настоящото пето издание на "Приказка за Добротата": salzica_za_vas. Така, закупувайки РАДОСТ за своите ученици, всеки от вас ще направи ДОБРО на даровити деца и младежи, които живеят в нужда или неравностойно положение.

С уважение: Тоня Борисова